Traseul Tunari – București, asigurat temporar de de Serviciul Transport Voluntari

Primăria Capitalei și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADITPBI) au decis, în 5 august, să prelungească traseul liniei R459 Platforma Pipera – Pasaj CFR Tunari, operată de Serviciul Transport Voluntari, după ce operatorul privat Brebenel Impex a anunțat, la data de 31 iulie, retragerea autovehiculelor de pe relația București – Tunari.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Brebenel Impex era singurul operator care presta serviciul de transport de călători în unitatea administrativ-teritorială Tunari, conform licențelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română. Întrucât localitatea Tunari nu este tranzitată de niciun alt traseu regional, ADITPBI a analizat situația apărută și a propus forurilor superioare soluția tehnică necesară pentru ca, începând din 5 august a.c., locuitorii comunei Tunari să aibă asigurat transportul pe relația cu municipiul București.

Serviciul Transport Voluntari, operator care funcționează în Regiunea București-Ilfov alături de STB și de Ecotrans Chitila, a preluat relația cu localitatea Tunari după ce și-a arătat disponibilitatea tehnică si organizatorică necesară asigurării serviciului de transport public de călători pe un traseu prelungit al liniei regionale R459, Platforma Pipera – Balotești Spital SRI.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov este primul organism regional care funcționează pe principii europene, constituit ca structură de cooperare a autorităților publice locale din întreaga Regiune București – Ilfov.

ADITPBI are ca scop reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.