Legea de desființare a AMTB – cu mutarea atribuțiilor la PMB, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în 23 noiembrie legea de adoptare a OUG 35/2018 privind desfiinţarea Autorității Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB) din subordinea Ministerului Transporturilor şi mutarea atribuţiilor privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Capitalei.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Legea, aprobată de Parlament în 31 octombrie, stipulează că atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier de călători pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov vor fi exercitate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi de Consiliul Judeţean Ilfov, direct sau prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.

De la data desfiinţării AMTB, patrimoniul său va fi preluat de către Ministerul Transportului, iar personalul, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (ADITPBI).

Legea mai prevede finalizarea de către ADITPBI a Proiectului CISMOB, finanțat din fonduri europene, în care este prezent AMTB, ca partener.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.