48 de autobuze eCitaro, la Hanovra

Mercedes-Benz va livra operatorului de transport public ÜSTRA din Hanovra 48 de autobuze complet electrice eCitaro: 30 de autobuze rigide și 18 autobuze articulate eCitaro G.

În baza acordului  încheiat la începutul lunii august, primele patru autobuze eCitaro au fost deja comandate și vor fi livrate anul acesta.

Toate modelele eCitaro din această comandă sunt echipate cu pantografe pentru încărcare pe traseu. 

„ÜSTRA lucrează într-un ritm alert pentru a garanta mobilitate urbană fără emisii poluante. Suntem mândri că eCitaro va fi o componentă atât de importantă a campaniei lor cu autobuze electrice”, susține Ulrich Bastert, Manager Marketing, Vânzări și Relații cu clienții al Daimler Buses.

„Ne bucurăm că am găsit un producător de autobuze electrice cu experiență, cum este Daimler, care, livrându-ne cele 48 de autobuze eCitaro, va pune baza obiectivului nostru ambițios de a electrifica complet transportul public din Hanovra până în 2023″, declară Denise Hain, membru al Consiliului de Administrație pentru Operațiuni și Personal ÜSTRA.

Pantograf pentru încărcare intermediară și echipamente de siguranță de înaltă calitate

Autobuzele urbane cu podea plană au fiecare câte zece pachete de baterii de înaltă tensiune cu o capacitate totală de 243 kWh. Totodată, acestea sunt dotate cu câte un pantograf montat pe acoperiș în scopul încărcării intermediare la capătul liniilor pe care circulă.

Autobuzele Mercedes-Benz comandate de ÜSTRA sunt dotate cu echipamente de siguranță de înaltă calitate. Un astfel de exemplu este sistemul de asistență la frânare Preventive Brake Assist. La efectuarea virajelor, Sideguard Assist, sistemul de asistență laterală al eCitaro, avertizează șoferul dacă sunt detectați pietoni sau bicicliști pe partea vehiculului către care are loc virajul. Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o rampă pentru urcarea în autobuz, precum și de porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și de un sistem de infotainment cu afișaj TFT.

Compania de transport ÜSTRA operează 331 de trenuri, 141 de autobuze și patru feriboturi electrice pentru transportul public din Hanovra, „inima” Saxoniei Inferioare. Autobuzele acoperă 38 de linii, 672 de stații și parcurg anual aproximativ 12 milioane de kilometri. Compania mizează pe mobilitatea fără emisii și, în următorii cinci ani, își propune să treacă la vehicule electrice pentru transportul în centrul orașului. Acest lucru ar reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 3,8 tone pe an. Investiția necesară pentru flota de autobuze complet electrice este de aproximativ 53 de milioane de euro.

Prin încheierea acestui acord pentru 48 de modele eCitaro și eCitaro G, Mercedes-Benz și ÜSTRA își vor continua colaborarea în domeniul foarte interesant al proiectelor ce vizează autobuzele urbane.

În conformitate cu târgul internațional Expo 2000 de la Hanovra, organizat în urmă cu 20 de ani, Mercedes-Benz a livrat către ÜSTRA aproximativ 100 de autobuze din prima generație Citaro, ce se disting printr-un design unic. Până în 2016, acestea au fost o parte inconfundabilă a peisajului urban din Hanovra.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.