CORONAVIRUS: Recomandări MASTERBUILD

În această perioadă, din cauza anvergurii pandemiei coronavirusului (COVID-19), șantierele de constructii sunt unele dintre locatiile care pot genera aglomerari de persoane, in cazul carora nu se poate aplica masura lucrului de la distanta („work from home”) si care trebuie sa adopte masuri suplimentare de protectie si preventie.

Astfel, MASTERBUILD – Antreprenor General si de Specialitate in constructii, a elaborat o procedura de masuri urgente de adoptat pentru santierele de constructii proprii:

  • Spalati-va mainile de multe ori, cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde.

Toate santierele de constructii trebuie sa asigure cel putin o zona in santier in care lucratorii pot respecta aceasta recomandare. 

De asemenea, recomandam montarea de dispensere cu dezinfectant atat in zona organizarii de santier, cat si in santier, pentru a fi usor accesibile intregului personal.

In situatia in care nu exista apa si sapun la santiere, recomandam fiecarui lucrator in constructii sa foloseasca un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%. 

  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute.

Mentineti distanta de cel putin 1 metru, conform recomandarilor autoritatilor, intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata.

In situatia in care pe santierul pe care lucrati exista persoane cu simptome, sunati imediat la 112 si anuntati conducerea santierului.

  • Nu va atingeti ochii, nasul si gura daca nu aveti mainile igienizate.

Pentru activitatea in constructii, este esentiala asigurarea igienizarii frecvente a mainilor.

Asigurati-va ca inclusiv manusile de protectie pentru munca in constructii sunt dezinfectate. 

  • Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti.

Evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in  contact.

In cazul in care orice lucrator are simptome de gripa sau infectie respiratorie acuta, acesta va fi scos din santier si trimis pentru investigatii. 

  • Curatati toate suprafetele din incintele cu expunere catre un numar mai mare de persoane (containerele de depozitare, containerele cu locuri de luat masa, containerele tip birou, etc.) cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool.
  • Afisati in locuri vizibile pe santierele de constructii si in zonele de lucru regulile de preventie emise de autoritatile competente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.