Stellantis, nemulțumit în UK

Stellantis, proprietarul mărcilor Vauxhall, Peugeot și Citroën, a avertizat că fabricile sale de mașini din Ellesmere Port și Luton s-ar putea închide, dacă nu crește cererea de pe piață pentru vehicule electrice și dacă Regatul Unit nu îmblânzește reglementările.

Stellantis produce, la Ellesmere Port, Vauxhall Combo Life Electric, Peugeot e-Rifter și Citroën ë-Berlingo.

Directorul general al Stellantis din Marea Britanie a declarat că nu dorește să închidă operațiunile în Marea Britanie, dar că va lua o decizie în „mai puțin de un an”, în fața cotelor proaste de vânzări și a lipsei de stimulente guvernamentale pentru consumatori în ceea ce privește vehiculele electrice.

Vreau să păstrez producția în Marea Britanie și vreau să fiu clară în acest sens”, a spus Maria Grazia Davino. „Este o prostie ca guvernul să nu colaboreze cu industria, pentru a proteja locurile de muncă. (…) Cererea nu vine singură. Ne așteptăm ca guvernul, oricine ar fi în el, să răspundă la acest lucru. Lucrăm împreună, în țară, în beneficiul sănătății economiei și a oamenilor”, a spus ea. „Oricine ajunge la guvern trebuie să asculte… În Marea Britanie vor fi cu siguranță consecințe asupra producției. Stellantis UK nu se oprește. Producția Stellantis în Marea Britanie s-ar putea opri.
Îmi pasă de angajați. Ei sunt motivul pentru care muncim atât de mult. Lucrez pentru a-mi menține echipa aici și de aceea susțin aceste idei atât de mult”, a declarat Davino reporterilor, la o conferință organizată la Londra.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.