Cartela de metrou se scumpeşte de la 4 la 5 lei

Metrorex scumpește din 28 martie călătoria cu metroul, cu valori între 16%-33%, astfel încât cartela cu două călătorii va costa 5 lei în loc de 4 lei în prezent iar cea cu 10 călătorii, 20 de lei în loc de 15 lei. Ultima majorare a fost aprobată în august 2012 – de ministrul de atunci al Transporturilor, Ovidiu Silaghi -, dar numai la abonamente.

Abonamentul lunar nelimitat va costa 70 de lei în loc de 60 lei în prezent, iar cel săptămânal cu număr nelimitat de călătorii, 25 de lei față de 20 lei, în timp ce abonamentul de o zi va costa 8 lei în loc de 6 lei.

Noile tarife sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Ioan Rus, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul, postat ieri pe site-ul MT. 

O încercare de scumpire a cartelei cu două călătorii de la 4 la 5 lei a eșuat în toamna lui 2013, în timpul ministrului Ramona Mănescu.

În referatul de aprobare al proiectului de ordin se arată că scumpirea călătoriei cu metroul, propusă încă din 2013, va mări cu circa 4,4 milioane lei veniturile anuale ale Metrorex, diminuând deficitele de finanţare.

Costul unei călătorii cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul ce aparțin RATB este de 1,3 lei, rămânând neschimbat din februarie 2008, în ciuda încercărilor repetate de majorare a prețului inițiate de nenumărații directori numiți și demiși succesiv de rii Consiliul General al Municipiului București.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.