CAMPER LIFE (IV). Rulote pentru toate… vârstele

Rulotele sunt „căsuțe pe roți” fără motor, care pot fi tractate de un alt autovehicul, care dispune de un motor suficient de puternic pentru a nu simți prea mult efort la remorcarea unui astfel de „accesoriu”.

De la cele foarte mici și extrem de flexibile, la cele care oferă un înalt grad de lux și de confort, rulotele pot reprezenta alegerea perfectă atât pentru tinerii aventuroși, amatori de off-camping și off-road, cât și, de ce nu, pentru pensionarii în putere, care doresc să viziteze lumea pe roți.

Rulotele au avantajul de a putea fi parcate undeva, într-un camping, în timp ce echipajul se poate deplasa oriunde altundeva cu mașina, fără restricții de gabarit.

Nu în ultimul rând, rulota poate reprezenta, din punct de vedere financiar, un interesant punct de plecare pentru pasionații vieții de camping, fiind, desigur, mult mai ieftină decât autorulotele.

450 Hobby Excellent

În cadrul acestei game, Bavaria Bus prezintă rulota 450 Hobby Excellent, reprezentantă a gamei medii de prețuri comparativ cu alte branduri, dar care se remarcă printr-unul dintre cele mai bine raporturi preț-calitate.

450 Hobby Excellent este o rulotă cu o lungime de 4,5 m și o lățime de 2,3 m, cu o singură axă. Modelul dispune de un pat matrimonial, în partea din față, cu dimensiuni 1,95×1,95 m, iar zona de luat masa se poate converti, la rândul său, în pat de două locuri, cu dimensiuni 1,85×1,65 m.

Modelul dispune de duș cu toaletă și chiuvetă compactă, cu rezervor de apă curată de 47 l. La Hobby, se poate monta fie un rezervor de 25 l de apă gri, fie unul de 45 l.

Modelul are suport pentru două butelii de gaz de 11 kg, sistem de încălzire pe gaz Truma S 3004 și un boiler gaz-electric, tot marca Truma, de 10 l. Modelului prezentat i-a fost montată o marchiză Thule, de 3,5 m. De asemenea, este echipată și cu de panouri solare, pentru un plus de autonomie off-camping.

Prețul modelului astfel accesorizat este de 23.500 de euro plus TVA.

Căsuța mătușii… sportive

După cum spuneam și într-o ediție anterioară, Bavaria Bus oferă clienților un avantajos sistem de buy-back, dedicat celor care vor să urce câte o treaptă pe scara confortului, sau, chiar, să avanseze clasa (de la rulote, la autorulote, de exemplu).

O rulotă provenită dintr-un asemenea exercițiu este modelul Elddis Infinity, din 2017, de proveniență englezească, de clasă premium.

Este o rulotă de care nu ai cum să nu te îndrăgostești la prima vedere și care mie, personal, mi-a deșteptat amintiri plăcute, legate (în mod paradoxal) de pensionarii familiei.

În copilărie, aveam o mătușă pe cât de excentrică, pe atât de elegantă, căsătorită cu un colonel în rezervă. Când mergeai în vizită, te primea într-un salonaș cochet, te servea cu dulceață de smochine (din pomul din fața casei) și cu apă rece, sau cu cele mai bune prăjituri de casă din lume.

Dacă ei și-ar trăi vârsta pensionării în zilele noastre, sunt convinsă că ar face fără ezitare ceea ce am spus la începutul articolului: ar vizita lumea pe roți (începând, bineînțeles, cu toate muzeele de istorie și de artă din Europa). Iar, în campinguri, în salonașul elegant al acestei rulote, și-ar savura cafeaua și prăjiturile proaspăt coapte în cuptorul din dotare.

Dar să ne întoarcem la Elddis. Este vorba despre o rulotă de 5,5 m și 1.400 kg, dar care este dotată cu sistem de mover, ceea ce face manipularea foarte facilă, chiar și pentru un „tânăr” pensionar, sau pentru o doamnă.

5,5 m, dotată cu mover, cu toaletă separată, cu pat matrimonial. Rulotele englezești sunt, de obicei, foarte bine dotate din punctul de vedere al bucătăriei, având și cuptor pe gaz, și cuptor cu microunde.

De asemenea, modelul dispune și de o instalație de sonorizare cu radio și de sky roof, ferestre care oferă o vedere deosebită atât din pat, cât și din partea laterală. Prețul acestei rulote este de 18.900 de euro.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.