Crăciun în parcare

Știm că nu doar ei muncesc de Crăciun sau Revelion, dar ei vor fi singuri într-o cabină de camion, staționați undeva, departe de familie sau colegi de serviciu. Sunteți pregătiți, dragii noștri voluntari, să mergeți într-o parcare, de Crăciun, să fiți alături de șoferi?

Este invitația lansată de Asociația Voluntari în Europa, care, ca anul trecut, încearcă să fie aproape de colegii de breaslă, rămași de serviciu, atunci când toți ceilalți petrec cu familia și prietenii. „O invitație la masa de Crăciun poate că va fi refuzată, dar o felie de cozonac, un ceai cald și o conversație vor fi bine primite de orice șofer care muncește de sărbători”, sunt de părere cei care au demarat această acțiune.

Grupul Voluntari în Europa a avut o inițiativă similară și în 2019, urmată, în 2020, de campania Super Eroi de Crăciun, când mii de români din diaspora au jucat „leapșa pe fapte bune”, aducând cadouri pentru nevoiașii necu nos cuți din Româ nia. Astfel, între românii din diaspora și cei din țară s-au format nu unul, ci trei lanțuri de fapte bune. Cadourile au fost pregătite, transportate, distribuite și primite cu bucurie de destinatari.

Campania fără nume… o invitație la fapte bune

Și, pentru că faptele bune nu au nevoie întotdeauna de o etichetă, campania Super Eroi de Crăciun din 2020 continuă, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022, printr-o campanie fără nume. „Vine Crăciunul, este perioada anului ce trezește în toți un sentiment de bunătate. Drept urmare, sunt o mulțime de campanii umanitare de Crăciun. Și noi am avut, anul trecut, campania Super Eroi de Crăciun. Însă, anul acesta, va fi cu totul atipic…

Vom începe călătoria împreună cu cei trei Crai de la Răsărit și vom ajunge, în ianuarie, la copiii și bătrânii pe care i-am vizitat anul trecut de Crăciun și i-am văzut înotând prin noroaie.

Ne propunem să trimitem în România cel puțin 1.000 de perechi de cizme de cauciuc sau gumari împreuna cu niște șosete groase, pentru că am văzut cu ochii noștri sărăcia în care trăiesc. Contăm pe voi toți pentru a continua emoționanta leapșă de fapte bune care începe în RoOmenia și se termină în România.” Acesta este mesajul Voluntari în Europa, de Sărbători.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.