MAN: Autocar nou pentru FC Viitorul

Echipa de Liga 1, FC Viitorul, fosta campioană a României la fotbal, a primit un nou autocar MAN Lion’s Coach din partea MHS Truck & Bus Group.

Parteneriatul între MHS și Academia Gheorghe Hagi este unul mai vechi de 10 ani, iar livrarea acestui nou autocar nu face decât să consolideze și mai tare colaborarea.

„Gheorghe Hagi a fost și este tenace și vizionar în activitatea pe care o desfășoară. Nu întâmplător și prietenia noastră strânsă de peste 20 de ani. Susțin cu încredere și convingere Academia și echipa de fotbal înființate de el acum 12 ani și mă bucur că sunt, în continuare, partenerul lui principal în furnizarea mijloacelor de transport pentru echipele sale”, a declarat Michael Schmidt, președinte MHS Holding.

Gheorghe Hagi, fondator Academia Hagi: „Mulțumesc partenerilor noștri, MHS Holding, pentru sprijinul permanent acordat încă de la începutul proiectului Academiei. Le-am promis atunci că vom deveni cea mai bună academie de fotbal din România, iar astăzi putem să spunem că ne-am onorat promisiunea. Orice detaliu poate face diferența în fotbal, iar confortul sportivilor noștri poate fi un atu important.”

Customizare specială

Jucătorii primei echipe de la FC Viitorul vor călători la bordul noului autocar MAN Lion’s Coach, la meciurile interne și internaționale pe care le vor disputa. Autocarul a fost produs în prima jumătate a anului trecut, fiind configurat ținându-se cont de cerințele echipei și dotat cu cele mai noi tehnologii de siguranță și cele mai noi sisteme de asistență pentru șofer.
Noul Lion’s Coach are o lungime de 13,1 metri, două axe și 57 de locuri. Motorizarea este de tip Euro 6, cu 6 cilindri, de tip D2676LOH, dezvoltă o putere de 470 CP și este cuplat la o transmisie automată MAN TipMatic 12. Pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil, autocarul este echipat cu anvelope Michelin pe ambele axe, inclusiv roțile de rezervă.

Exteriorul autocarului este special customizat în culorile clubului, pe acesta fiind prezentă stema și trofeele importante câștigate de echipă. În interior, Lion’s Coach este echipat cu scaune din piele și material textil (cu suport pentru reviste, cotiere, suport pentru picioare, priză dublă USB și centură de siguranță în 3 puncte), sistem de aer condiționat Spheros (cu o putere de 38 kW) precum și sistem de iluminat, care asigură confortul echipei în timpul deplasărilor.

De asemenea, autocarul are în dotare chicinetă, cafetieră, frigider și toaletă, invertor 24V/230V/2700W și rețea integrată de internet.

Un alt aspect important este confortul șoferului care trebuie să conducă în siguranță echipa la destinație. Acesta se bucură de confortul scaunului tip Luxury, încălzit și ventilat, cu sistem lombar și două cotiere. Pentru manevrele cu spatele, șoferul este asistat de o cameră video. Printre altele, autocarul este echipat cu lumini automate, senzor de ploaie și parbriz încălzit. Pe lângă confort și eficiență, noul autocar are un standard înalt de siguranță. Acesta este echipat cu ESP, EBA, LGS, ACC și sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor.

„Suntem alături de Academia Gheorghe Hagi de peste 10 ani, de când aceasta a fost înființată. Deși anul trecut a fost dificil, ne-am dorit să ne păstrăm promisiunea față de ei și să le punem la dispoziție un nou autocar MAN, care este utilizat de către prima echipă FC Viitorul”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus Group, importator și distribuitor MAN în România.

Noul MAN Lion’s Coach este cel de-al treilea autocar din istoria parteneriatului, pus la dispoziție de MHS Truck & Bus Group pentru FC Viitorul. Echipa se alătură cluburilor de fotbal importante, precum FC Bayern München, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Hamburg SV, Hannover 96 și echipa națională de fotbal a Germaniei – Die Mannschaft care, de asemenea, utilizează autocare MAN.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.