MERCEDES-BENZ G 500: „Final Edition”

Surprize de la Stuttgart. Producătorul Mercedes-Benz a lansat modelul G 500 V8, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a G-Class-ului cu propulsor V8 pe benzină. Această ediție limitată va număra doar 1.500 de unități produse și se remarcă prin dotări exclusiviste.

S-au făcut 30 de ani de când Mercedes-Benz a echipat pentru prima dată un SUV din clasa G cu un motor pe benzina cu 8 cilindri. 500 GE V8 și-a făcut debutul într-o serie mică, exclusivă, în 1993, și a marcat primul punct culminant dintr-o istorie de performanță cultivată on și off-road.

Cu versiunea „Final Edition”, Mercedes-Benz sărbătorește, acum, cea de-a 30-a aniversare cu un model special, limitat, al G 500. SUV-ul este disponibil în trei variante de culoare, fiecare limitată la 500 de unități. Se poate opta între vopseaua metalizată obsidian black, MANUFAKTUR opalith white magno, și noua vopsea MANUFAKTUR olive magno.

„Versiunea «Final Edition» este cadoul nostru pentru cea de-a 30-a aniversare a lui G 500, care, în 1993, a fost considerat un trendsetter și prevestitor al off-roader-ului high-end din clasa de lux. Cu dotările sale exclusive, modelul special ediție limitată este, de asemenea, un cadou potrivit de despărțire de la motorul V8 biturbo din G 500”, a spus dr. Emmerich Schiller, președintele Consiliului de Administrație Mercedes-Benz G GmbH și șef al diviziei de vehicule off-road a Mercedes-Benz.  

Mai puternic decât timpul

„Final Edition” dispune de jante model AMG, din aliaj ușor, de 20 de inch, cu un design cu 5 spițe duble, care sunt vopsite în culoarea caroseriei și au un finisaj lucios, în combinație cu vopsea MANUFAKTUR olive magno. Pentru celelalte două variante, acestea sunt negre cu finisaj lucios. În plus, ediția specială prezintă inscripția „FINAL EDITION”, de la banda de protecție exterioară până la inserția din capacul roții de rezervă.

Ca parte a pachetului de sigle MANUFAKTUR, mânerele ușilor cu logo în relief completează aspectul de înaltă calitate al „Final Edition”. Există, de asemenea, un proiector de logo în oglinzile exterioare, care proiectează logo-ul „G” și inscripția „STRONGER THAN TIME” pe asfalt, atunci când staționează. Inelul roții de rezervă, din crom lucios, plus alte piese suplimentare, atât în culoarea caroseriei cât și în crom lucios, subliniază exclusivitatea ediției speciale. În plus, clienții primesc și o husă pentru mașină, cu inscripția „STRONGER THAN TIME”, pentru a proteja vehiculul de praf și zgârieturi.

Exclusivități

De la introducerea sa, în 1993, echipamentele interioare de înaltă calitate au fost strâns asociate cu G 500. „Final Edition” continuă această tradiție: de îndată ce pasagerii urcă în mașină, aceștia sunt întâmpinați de inscripția „FINAL EDITION”, iluminată pe ornamentele pragului ușii. Inscripția poate fi găsită și pe inserția mânerului de prindere al pasagerilor. Pe partea din spate a cheii vehiculului este atașată o monedă de argint autentică, sub forma unei plăci specifice ediției, cu inscripția corespunzătoare. Alături de sistemul de sunet surround Superior Line de la Burmester, Active Multicontour Seat Package Plus și scaunele din piele MANUFAKTUR Nappa bicoloră fac parte din echiparea standard al ediției speciale.

G 500 „Final Edition” este echipat exclusiv cu noul pachet integral de piele MANUFAKTUR, care se potrivește perfect cu vopseaua exterioară aleasă. Aproape tot interiorul este căptușit cu piele Nappa, de la portbagaj până la plafon și la panourile de pe comutatoarele de reglare a scaunelor. Secțiunea centrală este colorată astfel încât să se potrivească cu centrul scaunului și are același design diamant. Dacă se optează pentru vopseaua black obsidian, aceasta vine în culoarea gri titan perlat/negru. Pentru opalith white magno, secțiunea centrală este colorată în alb platină/negru, iar în varianta lăcuită olive magno, în maro espresso/negru.

Mercedes-Benz G 500 „Final Edition” poate fi comandat, în Germania, pornind de la un preț de 196.350 de euro, cu TVA de 19%.

G 500 V8 „Final Edition”:

  • consum (WLTP): mixt 14,7-15,7 l/100 km
  • emisii de CO2 mixte: 334-356 g/km
  • motor: V8, benzină
  • capacitate cilindrică: 3.982 cmc
  • putere: 310 CP.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.