VOLVO TRUCKS: Volvo FM – top 7 elemente de vizibilitate

Străzile aglomerate, cu trafic intens, din interiorul orașelor pot fi adevărate coșmaruri, pentru șoferii de camion. Nu numai că trebuie să împartă cu alte vehicule niște spații înguste, ci trebuie să fie atenți și la bicicliști și pietoni.

Acesta este motivul pentru care vizibilitatea reprezintă unul dintre cele mai importante criterii, în alegerea unui camion care operează în zone urbane aglomerate. Volvo Trucks își proiectează cabinele pentru a asigura o vizibilitate directă maximă de pe scaunul șoferului, dar este la fel de important ca vehiculul să fie vizibil în mod clar pentru toți cei din vecinătate. Creșterea nivelului de conștientizare, prin campanii precum „Stop Look Wave” sau „See and be Seen”, este, de asemenea, o componentă importantă.

Volvo FM include mai multe sisteme și funcțiuni, pentru a se asigura că șoferul vizualizează zona din jurul vehiculului și că alți utilizatori ai drumului pot anticipa mai bine mișcările camionului.

Cele mai importante elemente

  1. Vizibilitatea directă a fost îmbunătățită cu 10%.

În 2020, cabina FM a fost reproiectată, cu ferestre mai mari, piloni A mai înguști și o linie mai joasă a ușii pentru ferestrele laterale. Modelul este echipat, de asemenea, cu același tip de oglinzi laterale ca Volvo FH, care obturează o zonă mai mică a vizibilității. La modul general, vizibilitatea directă de pe scaunul șoferului a crescut cu 10% comparativ cu modelul anterior.

  1. Cameră de viraj pe partea pasagerului.
  2. Cameră pentru marșarier.
  3. Posibilitatea conectării a până la opt camere de luat vederi.
  4. Indicatori laterali de semnalizare și lumini de poziționare.

Indicatorii luminoși frontali de semnalizare sunt acum plasați pe lateralele cabinei, în timp ce luminile de poziționare așezate de-a lungul vehiculului sunt conectate cu acești indicatori și clipesc, atunci când semnalizarea este activată. Acest lucru face mai vizibilă pentru bicicliști și pentru alți participanți la trafic intenția vehiculului de a vira.

  1. Mod conducere pe timp de noapte.

Prin reducerea intensității iluminării interioare pe timp de noapte, această funcțiune reduce strălucirea și distragerea atenției din cauza martorilor și afișajelor de la bord care se reflectă în parbriz pe timp de noapte.

  1. Suport la schimbarea benzii de circulație.

La schimbarea benzii de circulație către partea pasagerului, la viteze de peste 35 km/h, un radar detectează dacă banda este sau nu liberă. Dacă este detectat un alt vehicul, sunt activate semnale de avertizare atât vizuale, cât și auditive, care includ o lumină intermitentă la nivelul pilonului A.

Cum funcționează sistemul de camere

Camera de viraj de pe partea pasagerului este situată în partea de jos a oglinzii retrovizoare de pe această parte. Aceasta se activează automat la acționarea semnalizatorului de schimbare a direcției, imaginile fiind proiectate pe display-ul lateral de pe partea șoferului. De asemenea, poate fi activată și manual, la nevoie. Acest lucru este util în mod special în virajele către dreapta în intersecții, ajutându-l pe șofer să vadă bicicliștii, motocicliștii sau pietonii. Camera poate fi utilă și la schimbarea benzii de circulație pe partea pasagerului, la circulația de pe șantiere sau pe străzile înguste.

Camera pentru marșarier oferă o vizibilitate completă asupra zonei din spatele camionului. Atunci când schimbătorul de viteze este în poziția marșarier, camera este activată automat, iar imaginile sunt transmise pe display-ul șoferului.

Pot fi montate încă șase camere suplimentare oriunde pe camion, pentru a răspunde necesităților specifice pentru diferite trasee, situații, solicitări ale șoferului sau condiții de drum. Acestea pot fi instalate la cerere, pe camioanele noi FM. Sunt preinstalate cabluri și un buton de activare pentru camere digitale, pe cabină și șasiu, facilitând instalarea și conectarea camerelor, fără a fi nevoie de adaptări costisitoare și de lungă durată.

Display-ul lateral intuitiv poate fi conectat la toate cele opt camere și poate afișa fie o singură imagine full-screen, sau mai imagini multiple, de la două sau patru camere. Schimbarea acestor imagini se realizează simplu, prin atingerea ecranului.

traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.