Permis pentru viitor, la a 5-a ediție

Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează, în 27 noiembrie, ediția a 5-a a programului de responsabilitate socială Permis pentru viitor.

Prin acest program se acoperă costurile generate de obținere a permisului de conducere de toate categoriile pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului este un avantaj sau o condiție în angajarea la un loc de muncă sau în extinderea atribuțiilor de serviciu, pentru cei care deja lucrează, precizează András Imre, director executiv, Fundația Pentru Comunitate.

În cadrul celor patru ediții anterioare, 69 de tineri au obținut carnet auto și 57 sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Camelia Ene, director executiv MOL România, a declarat: „Pentru al 5-lea an consecutiv, reușim să fim alături de tinerii din medii defavorizate, care au nevoie și doresc să obțină permisul de conducere. Rezultatele obținute în edițiile anterioare ale acestui program au dovedit utilitatea și succesul acestei inițiative”.

La eveniment vor participa și beneficiarii edițiilor precedente:

Paulina Mandache, Constanța, permis categoria B: „Visez să am permis auto, pentru a-mi ridica potențialul de angajare și pentru a-mi putea eficientiza munca (…)…mi-ați îndeplinit visul!”.

Alexandru Florea, Iași, voluntar SMURD, permis categoria B: „Obținerea permisului de conducere constituie un real avantaj pe piața muncii.”

Angela Negru, Oradea, prima șoferiță de TIR din cadrul programului, permis categoria C: „Animată de puternica dorință de a-mi depăși condițiile materiale și sociale în care am crescut, printre altele mi-am stabilit obiectivul de a obține permis de conducere categoria C, iar mai apoi categoria E și certificatul de competență profesională…”.

Petcu Toni, Alexandria, voluntar Crucea Roșie Română Filiala Teleorman: „Doresc foarte mult să obțin permisul de conducere, deoarece mă va ajuta atât în activitatea de voluntariat, cât și pentru un viitor loc de muncă” – între „sala” și „traseu”.

Roxana Belachlavek, Giurgiu, asistent social Asociația Ai voință ai putere!, permis categoria B: „Pentru a-mi facilita viitorul și jobul (…)…oportunitate de a-mi îndeplini un vis!”.

Jankó Jácint, Turia, Covasna, permis categoria B: „…Știu și prietenii mei că visez și mă rog de mult pentru permis”.

Oana Beatrice Stan, Oltenița, psiholog la Asociația Ai voință ai putere!, permis categoria B: „…Mi-ar fi foarte util, deoarece sunt cazuri de copii ce au nevoie de consiliere psihologică dar nu pot ajunge la noi la sediu…”.

Asli Őzlem Alexandra Pandelea, Buzău, permis categoria B: „Am reușit să termin cu succes orele de condus, îmi place, mă descurc, iar zilele trecute am avut examenul la sala. Am obținut un punctaj de 25p. Ai mei s-au bucurat foarte mult și sunt mândri. Acum mă voi pregăti pentru examenul de traseu pe care îl am programat cu 2 zile după ziua mea… am emoții și de această dată ,dar știu că va fi bine”.

Nadia Gabriela Mocanu, Jigălia, Vaslui, Asociația Umanitară Concordia: „Permisul este important pentru a-mi găsi un loc de muncă, și pentru dezvoltarea mea personală cât și profesională”.

Ionuț Alexandru Popescu, Râncaciov, Dâmbovița, voluntar Crucea Roșie Română Filiala Dâmbovița: „Îmi doresc mult să obțin permisul de conducere categoria B, iar când vârsta îmi va permite și celelalte categorii de profesionist.”

Printre parteneri și invitați se numără și Roxana Ene, București, Editura Rădulescu: „Cei 45 de beneficiari din acest an au primit gratuit manualele din partea Editurii RADULESCU.”

Magda Cernea, București, Asociația Audiosofia va prezenta 7 încercări și 9 reflectări: Despre curajul, decizia și responsabilitatea posesorului de permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.