UPDATE 3! Diurnele – cel mai mare pericol pentru transportatori. DOCUMENTE

Neacceptarea diurnelor ca modalitate de plată a șoferilor de către organele fiscale aruncă în aer piața de transport. Asociația patronală APTE 2002 invită toate celelalte asociaţii patronale şi pe toţi operatorii de transport la o întâlnire de urgență, pentru a găsi împreună o strategie corectă de depășire a acestei situații. Întâlnirea va avea loc la București, luni, 22 decembrie, ora 10:00, Hotel Hilton, Sala Le Diplomate.

2 UPDATE 23 decembrie: ANAF a suspendat controalele pe diurnă.

UPDATE 23 decembrie: Asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri au explicat, într-o conferinţă de presă, de ce impozitarea diurnelor îi va împinge spre faliment.

UPDATE 22 decembrie: După o zi întreagă de negocieri, asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri vor avea şi mâine o rundă de discuţii cu reprezentanţii ANAF.

Amintim că revista Ziua Cargo a semnalat acest pericol în luna noiembrie a.c., dar între timp organele fiscale au început controalele la nivel național. Astfel, în judeţele Arad, Braşov şi Prahova, mai multe firme de transport au conturile blocate, ca măsură asiguratorie în urma controalelor  Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Detalii, în următorul proces-verbal de controlprecum şi AICI, AICI şi AICI.

Practic, la ora actuală, dacă lucrurile rămân neschimbate, cea mai mare parte a companiilor de transport riscă să fie închisă, având în vedere cuantumul penalităților pe care ar trebui să le plătească din cauza utilizării incorecte a diurnelor ca modalitate de plată a șoferilor.

Radu BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.