Măsuri întreprinse de RAR la solicitarea CE în scandalul Volkswagen

Registrul Auto Român (RAR) face publice măsurile pe care le-a întreprins la solicitarea Comisiei Europene privind verificarea, de către toate Statele Membre, a probabilităţii folosirii dispozitivelor de manipulare a emisiilor poluante de către producătorii ce comercializează în Europa autovehicule omologate de tip, în conformitate cu prescripțiile Regulamentului CEE-ONU nr. 83 sau ale Regulamentului CE nr. 715/200.

RAR precizează că actiunile sale se vor adresa EXCLUSIV constructorilor de autovehicule sau reprezentantilor autorizati ai acestora, nicidecum persoanelor fizice.

Iată care sunt aceste măsuri:

  • Pentru certificatele de omologare acordate de RAR referitoare la emisiile poluante, Registrul Auto Român a contactat titularii acestor certificate și a demarat o acțiune de verificare, referitoare la probabilitatea existenței pe vehiculele fabricate până acum a unor dispozitive de manipulare a emisiilor poluante. RAR menţionează că nu a acordat niciun certificat de conformitate pentru niciun autovehicul echipat cu motor diesel.
  • Conducerea RAR a contactat conducerea reprezentanței grupului Volkswagen în România și a cerut transmiterea, în cel mai scurt timp, a listei tipurilor de vehicule ale mărcilor care aparțin Grupului Volkswagen, pentru care s-au folosit astfel de dispozitive sau tehnici, precum și actualizarea listei tipurilor de vehicule, pe măsură ce aceste informații vor fi comunicate de către constructor/autoritatea de omologare responsabilă.

“Subliniem faptul că vehiculele marca Volkswagen pentru Europa dețin omologarea comunitară acordată de autoritatea germană, și nu de către Registrul Auto Român. Conform legislației europene, răspunderea pentru asigurarea conformității producției revine constructorului și autorității care a emis omologarea”, precizează RAR, în comunicatul remis redacţiei.

Registrul Auto Român va lua măsurile necesare în funcție de definitivarea listei cu tipurile de vehicule vizate și va ține cont de măsurile administrative pe care autoritățile germane vor hotărî să le aplice Grupului Volkswagen, se mai arată în comunicat. (M.S)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.