Calcule simple care demonstrează eficiența monitorizării flotelor auto

flota-comercialaMonitorizarea prin GPS nu mai este un lux, ci o necesitate. În timp ce majoritatea transportatorilor au apelat la această soluție, cei aflați la început de drum au încă multe idei preconcepute legate de eficiența implementării ei.

Să le luăm pe rând și să vedem dacă sunt susținute de realitate sau nu.

“Avem încredere în oamenii noștri, așa că nu avem nevoie de monitorizare prin GPS”

Mulți proprietari și manageri de flote de transport cred că monitorizarea prin GPS este un fel de Big Brother care îi urmărește. Nu este așa! Sistemul nu doar că îți reduce costurile, dar te și ajută să ai o flotă mai eficientă.

„Acest lucru poate însemna că, având o flotă eficientă, poți lua mai multe comenzi și poți face mai mulți bani astfel încât business-ul tău să crească”, ne-a spus Levente Gall, director de vânzări WebEye România. Firma oferă servicii de monitorizare de bază, dar și soluții telematice complexe pentru transportatori.

“Dacă dotăm mașinile cu sisteme de monitorizare GPS,  șoferii își vor da demisia”

„Oamenii se tem de schimbare și sunt refractari în general la orice consideră că le-ar afecta echilibrul la locul de muncă. Nu este cazul monitorizării prin GPS, pentru că trebuie spus din capul locului că utilitatea lui nu constă în controlarea, urmărirea angajaților, ci în eficientizarea activității de zi cu zi”, spune Levente Gall, director de vânzări al WebEye România.

Astfel, înainte de implementarea acestei soluții este bine să ai înainte o întâlnire cu șoferii tăi. Explică-le că nu este despre micromanagement, despre faptul că vrei să îi controlezi. Povestește-le despre toate beneficiile pe care acest sistem le va aduce, atât lor cât și companiei. Spune-le cum le va oferi un serviciu de dispecerat  mai bun și o mai bună planificare a rutelor, în concluzie le va face viața mai ușoară. Spune-le că securitatea și siguranța lor sunt importante pentru tine.

Explică-le cum îi va ajuta să țină o mai bună evidență a serviciilor de mentenanță aplicate vehiculelor și chiar să ofere coduri de diagnoză astfel încât ei să petreacă cât mai puțin timp în service. Spune-le că acest sistem este o măsură de siguranță în plus pentru ei. De exemplu, dacă au o defecțiune și rămân pe marginea drumului vei ști exact unde se află și astfel vor putea fi ajutați în scurt timp, pentru că vei ști exact unde să trimiți pe cineva după ei.

 “Este prea scump. Nu am bani pentru așa ceva”

Adevărul este că instalarea unui sistem de monitorizare oferă un bun randament al investiției. Iată, concret, câteva rezultate.

  • Optimizarea consumului de carburant 

Să presupunem că ai 20 de vehicule și că sistemul de monitorizare prin GPS te ajută să economisești 0,5l/100km/vehicul și reduce timpul de staționare cu 8 minute/zi. Calculând, poți face o economie de peste 1.000 de euro pe lună doar la carburant.

  • Productivitate sporită

Să presupunem că sistemul de monitorizare prin GPS te va ajuta să câștigi 10 minute/vehicul/zi. În transportul internațional această economie poate însemna peste 250 km/lună/autovehicul efectuați în plus.

  • Rentabilitatea investiției

Dacă ai de plătit 30 de euro pe lună pentru un vehicul pentru sistemul de monitorizare prin GPS și ai 20 vehicule, costul tău lunar pentru sistemul GPS este 600 de euro, dar economia lunară rezultată din calculele de mai sus poate fi chiar și de câteva mii de euro.

“Este greu de instalat și de folosit”

Fals! De-a lungul anilor, tehnologia s-a dezvoltat din ce în ce mai mult, ceea ce permite o mai ușoară instalare a diferitelor aparate GPS pe autovehicule.

WebEye îi ajută pe transportatori să aleagă soluția potrivită business-ului lor și după implementarea ei să înțeleagă cum să interpreteze datele astfel încât, în final, să aibă o afacere mai profitabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.