GEFCO, partener strategic al producătorului chinez CAMC Engineering

Grupul GEFCO, reper global în logistica industrială şi lider european în logistica auto, a obţinut un contract cu CAMC Engineering Co. Ltd, o companie chineză, parte a  China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH), specializată în activităţi de proiectare, achiziţie şi construcţie (EPC), cu investiţii locale şi internaţionale.

Acordul presupune transportul rutier şi feroviar a 50 de camioane sisteme cu cârlig din China în Belarus via Kazahstan, traseu ce însumează 5.076 kilometri, parcurşi în mai puţin de 3 săptămâni.

Un nou contact industrial strategic pentru GEFCO

În ianuarie 2015, GEFCO China a semnat un contract cu CAMC Engineering Co. Ltd, un grup chinez specializat în activităţi de proiectare, achiziţie şi construcţie (EPC), cu investiţii locale şi internaţionale. În baza acestuia, GEFCO a asigurat transportul şi livrarea a 50 de camioane sisteme cu cârlig, din oraşul Khorgos, în vestul Chinei până în Altynkol (estul Kazahstanului), înainte de a le trimite la Minsk, în Belarus. GEFCO a asigurat, totodată, formalităţile vamale aferente operaţiunii.

Acest proiect major a presupus valorificarea întregii expertize a Grupului în gestionarea echipamentelor de mare tonaj şi ingineria logistică pentru fluxuri feroviare.  GEFCO a dezvoltat un sistem inovativ ce permite ca două camioane să fie amplasate într-un singur vagon, pentru a asigura transportul optim şi economic.

Allen Dang, Director General Adjunct al CAMC Transportation a declarat: “Pentru desfăşurarea acestei operaţiuni complexe, de anvergură internaţională, am avut nevoie de un partener logistic cu o reţea de încredere, care să aibă o prezenţă stabilă atât în Asia, cât şi în regiunea 1520[1]. Suportul oferit de grupul RZD (n.r. Căile Ferate Ruse) şi cunoştinţele aprofundate ale GEFCO, nu doar în această zonă geografică, dar şi în privinţa provocărilor noastre logistice specifice, au facut din ei partenerul ideal pentru o astfel de colaborare.”

O colaborare de succes între subsidiarele GEFCO din China, statele baltice şi Kazahstan

În calitate de manager de proiect, GEFCO China a supervizat implementarea tuturor serviciilor cu subisidiara cazacă şi cea baltică, având în acelaşi timp rolul de punct unic de contact pentru client.

GEFCO Kazahstan a făcut recepţia camioanelor în Khorgos, a asigurat formalităţile vamale la graniţa chinezo-cazacă şi a transportat ulterior bunurile către depozitul din Altynkoul, unde au fost încărcate în vagoane special adaptate şi transportate feroviar către terminalul belarus din Kolyadichi. Subsidiara baltică a GEFCO a recepţionat apoi transportul la Minsk şi a participat la descărcarea bunurilor.

Anders Fan, Business Development Manager al GEFCO Asia, a subliniat: ”Graţie calităţii şi standardelor serviciilor aplicate de către toate echipele GEFCO, alături de expertiza noastră dovedită în logistica feroviară, am reuşit să realizăm transportul în doar 20 de zile. Sperăm ca această primă colaborare de succes să constituie fundamentul unor parteneriate viitoare cu CAMCE şi alte companii chineze, pe care GEFCO le poate sprijini în atingerea ambiţiilor de dezvoltare la nivel internaţional.”

O strategie susţinută de expansiune în cadrul regiunilor de dezvoltare strategică

Dedicat susţinerii internaţionalizării clienţilor săi, GEFCO îşi consolidează în fiecare an expansiunea în regiunile cu potenţial important de dezvoltare. În 2014, Grupul a implementat, de asemenea, un nou serviciu de transport feroviar door-to-door între Europa şi Asia, ce permite vastei reţele naţionale feroviare chineze să fie utilizată pentru transportul de bunuri în peste 12 state din Asia şi Europa, inclusiv Kazahstan, Rusia, Belarus, Uzbekistan, Germania şi Ungaria.

Conştient de potenţialul important asociat cu dinamica economiei statelor ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Vest), GEFCO îşi va începe activitatea în Vietnam şi Thailanda, în 2015. Nu în ultimul rând,  statutul de membru al RZD conferă Grupului GEFCO un acces preferenţial la reţeaua de căi ferate ruse şi deschide noi oportunităţi de dezvoltare în toate statele CIS (Comunitatea Statelor Independente).

Această expansiune internaţională continuă este una dintre pietrele de temelie pentru strategia de dezvoltare GEFCO, fiind în deplină concordanţă cu obiectivele ambiţioase ale Guvernului chinez. Strategia Beijing-ului «One Road, One Belt», avand sprijinul Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură (AIIB) şi al BRICS Noua Bancă de Dezvoltare, va încuraja şi consolida dezvoltarea infrastructurii chineze.

GEFCO (www.gefco.net) se oferă să elaboreze şi să implementeze, alături de producători, sisteme logistice, o sursă de valoare adaugată care le potenţează competitivitatea. Performanţa pe care GEFCO o pune la dispoziţia clienţilor săi îşi are originea în expertiza acumulată în ultimii 65 de ani, în special în industria autovehiculelor, unul dintre cele mai complexe şi solicitante sectoare.

Prezentă în 150 de ţări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene. A realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde Euro în 2014 şi are 11.500 angajaţi. Cu peste 350 de locaţii în întreaga lume, GEFCO îşi dezvoltă activitatea în Asia se Sud-Est, Europa Centrală și de Est, în Balcani, Asia de Est și America de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.