Peste 5.000 de elevi, la „Școala Altfel… în TREN!” – video

În săptămâna 18-22 aprilie, peste 5.000 de copii au răspuns invitației CFR Călători de a face cunoștință cu domeniul feroviar în cadrul programului „Școala Altfel”. Angajații celor 8 sucursale ale CFR Călători au organizat în toate zonele țării diverse activități interesante pentru cei mici: atât călătorii individuale sau de grup, cât și vizite în Depouri. 

Copiii au lăsat ghiozdanele deoparte şi le-au înlocuit cu compostorul de bilete şi cu chipiul de ceferist. Prin joc, voie bună şi experiment, micuţii au aflat că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază pentru efectuarea unei călătorii este aceea de a avea BILET! De asemenea, micuții „ceferiști” au avut ocazia să viziteze bordul de comandă al trenului și să experimenteze ce înseamnă să fii mecanic de locomotivă.

În Remiza de Automotoare București s-au desfășurat atelierele educaționale „Poftiți în vagoane”, unde cei mici au fost „călători” creativi: în tren au confecţionat din materiale reciclabile diverse amintiri din călătoria lor imaginară (trenuleţul Thomas sub formă de ramă foto).

https://www.facebook.com/PoftitiInVagoane/videos/613654252126074/?video_source=pages_finch_main_video

„Sunt bucuros că inițiativa noastră a avut anul acesta un succes impresionant, mai ales că mulți dintre copii au călătorit poate pentru prima dată cu trenul. Suntem deschiși proiectelor cu implicare în viața comunității și această săptămână ne-a confirmat faptul că domeniul feroviar prezintă interes și stârnește curiozitate în rândul generației tinere, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Și speranță pentru viitor”, a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.