Reuniune feroviară la Bruxelles

La Bruxelles ca avut loc astăzi ea de-a 57-a Adunare Generală aComunităţii Căilor Ferate Europene şi a Gestionarilor de Infrastructură (CER).

La reuniune, România este reprezentată de o delegaţie din partea operatorului naţional de pasageri CFR Călători  şi a companiei  naţionale de infrastructură CFR SA. 

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte diverse, precumpachetul IV Feroviar, digitalizarea pieței feroviare, strategia privind reducerea poluării fonice din transportul feroviar, transportul bicicletelor cu trenul, combaterea terorismului şi securitatea feroviară, rezultatele financiare CER  în 2015.

 

„Este important pentru noi să fim prezenți la aceste întâlniri pentru că transportul feroviar din România trebuie să țină pasul cu dezvoltarea domeniului feroviar european.

Politica europeană în acest domeniu vizează crearea unui spațiu feroviar unic, inclusiv la nivel legislativ. Ultimul pachet legislativ din cele 4 a fost adoptat recent în primă lectură de Parlamentul European și are ca obiectiv finalizarea liberalizării traficului feroviar” a spus Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători prezent la reuniune  în delegaţia României.

CER este o asociație internațională profesională feroviară, creată în anul 1988, cu sediul la Bruxelles, care urmărește să contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea transportului feroviar.

CER acționează în strânsă colaborare cu Uniunea Internațională a Căilor Ferate – UIC, fiind responsabilă cu acțiunile de lobby pe lângă instituțiile europene pentru îmbunătățirea poziției pe piața transporturilor și a viabilității transporturilor feroviare.

CFR Călători este membru de 10 ani cu drepturi depline în această organizație feroviară internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.