Page 42 - Revista ZIUA Cargo februarie 2019
P. 42

Ionel Cipere, Director Practicom
delor necesare pentru produse farmaceutice. Suntem în proces de negociere cu noi clienți pentru depozitul pharma, iar tot mai multe companii farmaceutice doresc să-și exter- nalizeze logistica, pentru a se concentra asupra activității lor principale și a spori controlul asupra lanțului de dis- tribuție.
Vom investi în flotă și în depozitare
   2019 va fi un an cu creștere, în concordanță cu econo- mia românească și europeană. Principalele amenințări țin de lupta politică internă, ce poate afecta și mediul economic.
Pentru noul an fiscal, am bugetat o creștere de 15% la nivel de companie, bazându-se pe previziunile aface- rilor clienților existenți și pe creșterea portofoliului de clienți – Dalli este un nou client în depozitul FM din Timișoara. Estimăm ca, până la sfârșitul anului, să ajungem la 900 de persoane; în prezent suntem 750 de angajați și căutăm în jur de 130 de persoane pentru activitatea desfășurată în București și Timișoara.
900 de angajați, până la sfârșitul anului
Transportul este unul dintre segmentele pe care vom miza din ce în ce mai mult; și activitatea de co-packing are un potențial promițător, având în vedere solicitările în număr tot mai mare venite din partea clienților.
FM Logistic se va concentra pe dezvoltarea experienței în logistica dedicată sectorului farmaceutic și produselor proaspete în România și dezvoltarea activității de transport domestic – servicii de grupaj, distribuția în orașe, prin îmbunătățire continuă, inovație și automatizări.
LOGISTICĂ
Oportunitățile provin din cererea în creștere în domeniul în care activăm.
Vom investi atât în flotă, cât și în segmentul de depozitare. Estimăm că vom înregistra, în 2019, creșteri atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului.
Dana Dumitru, Managing Partner Hermes Forwards
Alexander Pavlov, Managing Director FM Logistic Romania
Piața continuă să fie caracterizată de contradicții, ambiguități și incertitudini
Nevoia de spații logistice va crește
  Având în vedere că economia românească este pe o pantă ascendentă, iar consumul este în creștere, impactul va fi pozitiv asupra activității de transport și, de asemenea, nevoia de spații logistice va crește.
Anul 2019 va fi unul de creștere, deoarece mai există spațiu în acest sens, însă ritmul, pe acest segment, va fi unul mult mai prudent. Piața de transport și logistică este, în continuare, la fel ca toată economia, caracterizată de contradicții, ambiguități și incertitudini. Pe de o parte, există o majorare a cererii, generată de creșterea economiei, pe de altă parte, capacitățile de transport, forța de muncă și prețul combustibilului reprezintă surse de sincope și variații majore, fiind aproape imposibil să planifici ceva mai departe de2–3luni.
Principala amenințare cu care ne vom confrunta va continua să fie lipsa forței de muncă. Iar, pentru a sprijini procesul de recrutare, inclusiv pentru persoanele calificate, și pentru a deveni o companie mai atractivă, FM Logistic a implementat o schemă nouă de salarizare.
Principalele amenințări vin din deficitul forței de muncă, creșterea prețului la combustibil, iar efervescența din mediul politic reprezintă o amenințare importantă pentru creșterea afacerilor. Din păcate, toată această incertitudine din zona fiscală și lipsa investițiilor publice se va face simțită. Deocamdată, putem vedea un număr mai mic de clienți noi care apar în piață, ceea ce înseamnă că investițiile noi
Ținând cont de principalele sectoare în care operează și de know-how-ul companiei, una dintre cele mai mari oportunități pentru FM Logistic este industria farmaceutică. Pe lângă solicitările clienților existenți, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am construit, în zona Bucureștiului, 10.000 mp conform reglementărilor și standar-
42 .............................................................................................................................................. februarie 2019














































































   40   41   42   43   44