Page 46 - Revista ZIUA Cargo martie 2019
P. 46

Sfatul 7: un nou membru al echipei trebuie să înțeleagă ce rol are, iar pregătirea realizată imediat după angajare este importantă.
   „În 16 ani de activitate, nu cred că am întâlnit două persoane care au venit deja învățate. Am făcut școală în cadrul companiei. Din păcate, socie- tatea noastră este organizată în așa fel încât noi, mediul privat, trebuie să educăm oameni, chiar dacă plătim taxe pentru așa ceva”, observa unul dintre managerii din sectorul logistic. Și... chiar dacă, la un moment dat, ți se pare prea mult... nu trebuie să te oprești din a pregăti oamenii.
Iar pentru că timpul este, astăzi, foarte scump, cei noi încep să lucreze pe lângă angajații cu experiență, care îi învață și îi verifică. Mai mult decât atât, vor da semnalul dacă o persoană este acceptată sau nu în echipă.
LOGISTICĂ
Așa cum există un profil al anga- jaților, din punct de vedere profesional, trebuie creat unul și din punct de ve- dere comportamental și atitudinal... astfel încât noul venit să nu creeze neajunsuri în echipă. Personalitatea ar trebui să vă spună dacă trebuie să angajați sau nu. Un măr putred va afecta, fără îndoială, și merele bune, atunci când intră în contact. Este mult mai ușor, oricât ar fi de închegat colec- tivul, să strici, în loc să construiești.
Sfatul 8: dacă vrei să eviți surprizele, ține cont, la angajare, inclusiv de un profil comportamental. Dacă nu ai deja unul, construiește-l!
Atunci când dorim să transmitem ceva, nu putem să nu ținem cont că, în întreaga societate, comunicarea di- rectă are de suferit de pe urma inter- netului. Totuși, tehnica oferă instru- mente pe care este păcat să nu le folosim. Oamenii sunt foarte receptivi la mesajele date pe WhatsApp.
Sfatul 9: dacă nu există deja, creați un grup de WhatsApp; echipa va reacționa mai repede la informațiile transmise.
Și da! Trebuie să ținem cont și de mentalitatea socială potrivit căreia omul din depozit nu face decât să care
46 .................................................................................................................................................. martie 2019

























































































   44   45   46   47   48