Page 70 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 70

CONTINENTAL
Inovații pentru
 orașe inteligente
 Continental a prezentat, la începutul acestui an, la târgul de ehnologie CES de la Las Vegas, câteva soluții și tehnologii
tC
estimează că va crește cu încă 2,5 miliarde, în următorii 30 de ani.
destinate orașelor viitorului, care reflectă ideea că mobilitatea
inteligentă este, deja, indispensabilă, având în vedere că jumătate
din populația lumii trăiește în orașe. Iar numărul „orășenilor” se
ontinental deține deja know- how important în domeniul in- teligenței mobilității, de natură
inteligentă, care operează deja în ora- șul Walnut Creek, California. O ima- gine tridimensională a intersecției, folosind realitatea augmentată, a per- mis vizitatorilor să experimenteze fluxuri de date din trafic. Soluția constă dintr-un set de senzori, un algoritm de fuziune a acestora care să gene- reze un model cuprinzător și un sistem de comunicații cu rază scurtă (DSRC), pentru schimbul de informații între intersecție și vehiculele conectate.
cu pietonii care, eventual, traversează în afara câmpului lor vizual. Datele pot fi utilizate pentru schimbarea sema- foarelor, fluidizarea traficului, redu- cerea emisiilor și a timpului de aștep- tare în intersecții. Conceptul protejează utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii sau bicicliștii, și oferă su- port șoferilor în intersecții aglomerate. În plus, permite colectarea de informații și date statistice care pot fi folosite pentru fluidizarea circulației și realiza- rea unor îmbunătățiri la nivelul siguran- ței și protecției mediului.
să descongestioneze traficul, să re- ducă accidentele și poluarea, abor- dând cele mai importante provocări ale mobilității urbane. Iată câteva din- tre soluțiile pe care le propune.
Intersecții Inteligente
PIAȚĂ ȘI COMPANII
Continental a prezentat, la CES, primul său program pilot de intersecție
Soluția face posibilă avertizarea șoferilor care se apropie în legătură
 70 .................................................................................................................................................... aprilie 2019

















































































   68   69   70   71   72