Page 71 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 71

  Managementul flotelor în oraș
minatului, monitorizând și analizând, în același timp, traficul, mediul și in- formațiile privind parcările.
șoferilor. Încorporate în jachete și ali- mentate cu baterii, plăcuțele de încăl- zire oferă soluția perfectă pentru încăl- zire și un consum energetic eficient. Jacheta este echipată cu un sistem de încărcare inductiv, care poate fi ali- mentat de vehicul. Această tehnologie este potrivită în special lucrătorilor din construcții sau celor care realizează intervenții de urgență. Jachetele pot fi echipate și cu surse de iluminare, benzi LED, care să îi facă vizibili chiar și în cele mai grele condiții, cum ar fi în fum, vreme urâtă sau pe timp de noapte.
Este de așteptat ca sistemele de „ridesharing” să cunoască o dezvol- tare durabilă în viitorul apropiat. În orașele inteligente, sharing-ul de vehi- cule electrice reprezintă o opțiune atractivă pentru reducerea zgomotului și a poluării mediului, reducând nu- mărul de mașini, aglomerația și nevoia de locuri de parcare. Soluția de mana- gement urban al flotelor oferă acces facil la vehiculele electrice din sistem, optimizând administrarea acestora, reducând birocrația, facilitând preda- rea cheilor și chiar și mentenanța vehi- culului.
Folosind conectivitatea și senzorii, soluția permite controlul de la distanță al iluminării, precum și adaptarea aces- teia la participanții la trafic. Mai mult decât atât, permite mentenanța de la distanță și monitorizarea performanțelor și este o sursă de informații. Combi- nând sinergiile dintre Intersecțiile Inte- ligente și Lămpile Inteligente, se pot detecta situațiile critice și se pot trans- mite din timp vehiculelor conectate. În plus, prin identificarea locurilor de parcare libere, soluția poate reduce aglomerația și poate fluidiza traficul. Nu în ultimul rând, sistemul măsoară nivelul de zgomot și calitatea aerului.
City Data as a Service
Tot procesul poate fi realizat prin intermediul unei aplicații mobile, de la rezervare, acces, până la returnarea vehiculului, de la plată și facturare, până la raportarea incidentelor.
Îmbrăcăminte Inteligentă
Platforma City Data as a Service (CDaaS) îi permite lui Continental să ofere servicii integrate și interopera- bile, incluzând Intersecțiile Inteligente, Lămpile Inteligente, Traversările Inte- ligente, Shuttle-urile Automate, Par- cările Inteligente și sistemul de Ma- nagement Urban al Flotelor. Platforma oferă accesul la o gamă de servicii obișnuite pentru clienți, cum ar fi re- zervări, plată sau direcționarea către diferitele soluții. Toate informațiile sunt împărtășite prin intermediul unui hub de date care îndeplinește cele mai înalte standarde de confidențialitate și securitate. Integrarea facilă a ser- viciilor terțelor părți poate fi realizată prin SDK sau API.
Lămpi Stradale Inteligente
În plus față de mobilitate și infra- structură, Continental dezvoltă și soluții care se adresează necesităților lucrătorilor din orașe, cu Îmbrăcăminte Inteligentă – sisteme electronice inte- ligente încorporate în țesături.
Sistemele inteligente de iluminare stradală reprezintă un element cheie în dezvoltarea unui oraș sigur și curat. Conceptul de Lămpi Stradale Inteli- gente simplifică managementul ilu-
Acestea pot contribui la reducerea consumului de energie al vehiculelor și pot crește siguranța și confortul
 aprilie 2019 .................................................................................................................................................. 71
Platforma colectează, procesează și fuzionează datele provenind de la diferitele soluții, pentru a crea rezultate concrete. De exemplu, Lămpile Inte- ligente pot detecta un loc de parcare disponibil, platforma CDaaS utilizând inteligența artificială pentru a previ- ziona disponibilitatea în sistemul de Smart Parking, care ghidează șoferul către acest loc de parcare.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
  PIAȚĂ ȘI COMPANII

















































































   69   70   71   72   73