Page 12 - Revista ZIUA Cargo august 2019
P. 12

   DRIVE-TEST MAN
Noutățile 2019
MAN a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la München, cele mai recente inovații destinate Seriei TG.
Este vorba despre noi sisteme de asistență pentru șofer, o serie de inovații pentru întrea- ga familie de motoare și un motor complet nou, menit să acopere mai bine solicitările în materie de putere, pentru diferite aplicații.
Noua generație de sisteme de asistență pentru șofer ridică siguranța și confortul la o altă cotă și, totodată, realizează primii pași pentru construi- rea primelor experiențe legate de un viitor camion autonom. Mai avem în față un drum lung către acest dezide- rat și noi tehnologii vor echipa auto- vehiculele până atunci, însă acesta este începutul.
Plăcerea de a conduce... tot mai puțin
Este un lucru firesc, astăzi, ca sis- temele de servodirecție să ușureze manevrarea volanului, însă, prin MAN ComfortSteering, efortul dispare a- proape în totalitate. Practic, acest sis- tem asigură un cuplu adițional la ma- nevrarea volanului, dezvoltat de un motor electric. La viteză mare, forța dezvoltată de sistem scade, pentru a asigura o stabilitate mai mare.
MAN Lane Return Assist (LRA) ajută șoferul la menținerea benzii de
CAMIOANE ȘI SERVICII
 12 .................................................................................................................................................. august 2019

























































































   10   11   12   13   14