Page 18 - Revista ZIUA Cargo octombrie 2019
P. 18

   Gavril Mircean, director general Logistic E van Wijk: „Business-ul în transporturi este un sport de echipă, iar beneficiile fiecărui angajat sunt determinate conform realizărilor personale, dar mai ales în legătură cu realizările companiei.”
 LOGISTIC E VAN WIJK
Performanță la
nivel de amănunt
Concentrarea pe mai multe nișe de transport, dezvoltarea segmentului de depozitare și, mai ales, optimizarea performanțelor angajaților având la bază soluții IT puternice reprezintă rețeta succesului Logistic E van Wijk.
A mănuntele și modul în care acestea sunt tratate au un im- pact major asupra performan- țelor companiei. Transportul reprezintă un domeniu afectat permanent de in- stabilitate, fluctuații și aspecte nepre- văzute... iar compania clujeană a pus la punct un dispozitiv care să contra- careze toate aceste aspecte, să ate- nueze „impredictibilul” și să îl trans-
forme în „predictibil”.
Zone de nișă
Primul lucru a fost legat de axarea pe nișe. Logistic E van Wijk și-a spe- cializat flota, de 180 de camioane, pe trei direcții principale: cea de volum (combinația camion plus remorcă), transport agabaritic (și, totodată, express) și transport frigorific. De ase- menea, zona de depozitare este în creștere, compania având depozite în Cluj și București.
„Serviciile de transport și depozi- tare sunt conectate. În acest moment,
avem, în București, două depozite cu temperatură controlată. Unul care asi- gură o temperatură de 10-12 °C și al- tul care asigură până în 20 °C. Depo- zitul din București a crescut cu 8.000 mp – temperatură controlată, care se adaugă celor 3.500 mp deja existenți”, a precizat Gavril Mircean, director general Logistic E van Wijk.
Ca parte a strategiei gândite de managementul Logistic E van Wijk, sunt vizați în special clienți direcți și niciunul dintre aceștia nu generează 20% din cifra de afaceri a companiei.
În viitorul apropiat, o altă nișă va fi atinsă – transportul farmaceutic.
„Cu cât există mai multe direcții în business, cu atât acesta este mai stabil”, a arătat directorul general Logistic E van Wijk.
Soluții IT, suport pentru productivitate
Profitabilitatea în afacerea de transport nu este asigurată doar de
strategie, ci și de optimizarea fiecărui proces în parte. Iar, aici, soluțiile IT implementate de Logistic E van Wijk lucrează integrat, pentru a asigura funcționalitatea, luarea rapidă și co- rectă a deciziilor, precum și o comuni- care facilă. Astfel, există o soluție ERP (Microsoft AX) de care se leagă cele- lalte soluții specializate pentru fiecare departament în parte.
Toate comenzile de transport sunt introduse în sistem și, de aici, ajung automat în modulul de planning (de- partamentul transporturi). O dată ajun- să în modulul de planning (soluția Ortec), comanda respectivă pleacă automat către zona prestabilită, con- form regulilor interne.
Practic, comanda este văzută de către persoanele care trebuie să se ocupe de ea, aspect datorat filtrelor pe care le are fixate.
„Urmează partea de creație, mai ales că majoritatea transporturilor sunt grupaje (LTL). Sistemul poate face alo- carea mărfurilor pe camioane în mod
  18.............................................................................................................................................. octombrie 2019
PIAȚĂ ȘI COMPANII













































































   16   17   18   19   20