Page 50 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 50

2020. ROMANIA. BLUE COLLAR (II) Integrarea
noilor angajați
În articolul din numărul precedent, am abordat aspecte și bune practici privind recrutarea de personal din categoria blue collar. Acea categorie de angajați care nu prestează muncă de
birou și/sau care nu necesită studii de specialitate de la
  nivel colegiu în sus. P entru industriile de transport
și logistică, vorbim de categorii
precum muncitorii din depozi- te, gestionari, stivuitoriști, dispeceri sau șoferi.
În urma angajării, o dată cu prima zi de muncă, angajatul intră în dreptul de a fi plătit de către companie, în schimbul muncii prestate. Compania se așteaptă ca angajatul să perfor- meze și să își acopere costul, iar, mai mult decât atât – să devină profitabil cât mai repede posibil.
Cum se poate obține cât mai rapid
atingerea profitabilității, acel return on investment (ROI)?
Răspuns simplu – prin implemen- tarea și derularea procesului de inte- grare a noului angajat în mod corect, pentru fiecare nou angajat.
Integrarea angajaților urmărește doi indicatori principali cu impact asu- pra profitabilității afacerii:
1. Rata de angajați care trec peste o anumită perioadă de timp considerată critică (de exemplu 3/6/9/12 luni) pentru categoriile blue collar. Adică măsurarea gradului în care are loc o retenție primară a an- gajaților, pană la punctul în care se consideră că încep să devină perfor- manți și profitabili pentru companie. O rată mică a acestui indicator înseam- nă reluarea recrutării, cu toate cos- turile aferente, și, de asemenea, riscul ca, în scurt timp, persoana iar să plece.
CONSULTANȚĂ
 50 .............................................................................................................................................. februarie 2020




















































































   48   49   50   51   52