Page 68 - Revista ZIUA CARGO
P. 68

                              SOCIETATEA DE TRANSPORT BUCUREȘTI Cel mai mare
operator de
transport persoane
Gestionând o rețea care deservește peste două milioane de persoane, prin 186 de linii, dintre care 41 regionale, Societatea
de Transport București (STB), este, de departe, cea mai mare flotă licențiată pentru transportul de călători. STB nu înseamnă, însă, numai un parc impresionant, ci și o soluție complexă care devine în fiecare zi mai aplecată către client.
 I nformațiile privind activitatea STB sunt transmise, astăzi, publicului, prin intermediul tuturor canalelor
de comunicare disponibile (website oficial, comunicate preluate de presă, pagină de Facebook, Twitter), cărora li se adaugă aplicații mobile dezvoltate în ultimul an – InfoSTB și BPay. Bine- înțeles, compania continuă dialogul direct sau telefonic cu pasagerii, exis- tând un Oficiu de Relații cu Publicul, care gestionează inclusiv organizarea audiențelor cu conducerea STB.
Aplicații IT destinate pasagerilor
Un pas important pentru îmbună- tățirea serviciului de transport, prin informarea călătorilor, îl constituie lan- sarea aplicației INFO STB. Aplicația,
care poate fi utilizată de toți deținătorii de smartphone, cu conexiune la inter- net, afișează, în timp real, programul mijloacelor de transport în comun și rutele disponibile.
Călătorul poate, astfel, să găseas- că ușor o rută optimă, între un punct de „Plecare A” și altul de „Sosire B”, folo- sind informațiile de amplasare a vehi- culelor pe traseele STB, în timp real. Platforma poate furniza maximum 5 rute alternative, după criteriul cea mai mică durată de parcurgere. De menționat că, pentru calcularea rutelor, se poate lua în considerare o distanță maximă de mers pe jos, care poate fi configurată cu valori de până la 2.000 de metri.
Utilizatorul poate să vadă, pentru fiecare traseu, următoarele informații:
• ora de plecare • ora de sosire
• timpul total de parcurgere a tra- seului
• numărul de transbordări
• pictograme cu mijlocul de trans- port, împreună cu numărul acestuia și diferențierea liniilor pentru care există timpii de sosire reali, calculați pe baza coordonatelor GPS sau din planificare.
În același timp, utilizatorul poate selecta un traseu pentru a vedea de- talii pe hartă și se poate abona să pri- mească mesaje generale sau spe- cifice, pentru o linie selectată.
Cu ajutorul INFO STB, impiegații de mișcare din dispecerat actualizea- ză informațiile referitoare la alocarea vehiculelor pe linii, informează publicul călător cu privire la evenimentele de circulație, intervin în dispecerizarea vehiculelor, pentru cazurile de abateri
PIAȚĂ ȘI COMPANII
 68 .................................................................................................................................................. martie 2020















































































   66   67   68   69   70