Page 58 - Revista ZIUA CARGO
P. 58

   Marius Cazacu, director general Ciril Com:
„Fenomenul de creare și lărgire a zonelor metropolitane în jurul marilor orașe și asigurarea transportului de către companiile de transport local (care, în general, aparțin consiliilor locale) riscă să distrugă transportul privat.”
                             CIRIL COM
Varianta simplă...
dar eficientă
Ciril Com desfășoară activități în mai multe domenii. Pe lângă transportul de călători, a dezvoltat activități în agricultură, zootehnie, procesare miere, restaurant, comerț cu produse petroliere... Practic, discutăm de un grup de 8 firme care au același proprietar, toate fiind profitabile.
 Compania are, astăzi, un parc de 60 de mașini și 120 de angajați, iar cifra de afaceri pentru toate companiile depășește 14 milioane de euro.
„Ciril Com a fost înființată, în 1991, de către tatăl meu, și în 2005 am pre- luat activitatea. Inițial a fost vorba doar de un magazin, însă, în timp, activi- tatea s-a dezvoltat”, a arătat Marius Cazacu, director general Ciril Com.
Pe partea de transport, Ciril Com desfășoară transport regulat județean și interjudețean, transport de convenție și, de curând, transport turistic.
„Transportul turistic se desfășoară în țară, dar și internațional – avem două autocare noi Temsa și colaborăm cu MementoBUS. Autocarele lucrează opt luni pe an, iar acest segment asigură 15% din veniturile firmei pe
zona de transport”, a precizat Marius Cazacu.
Flota Ciril Com este adaptată acti- vității desfășurate, fiind alcătuită atât din mijloace de transport noi, cât și unele mai vechi.
„Avem Setra 315 – mașini ideale pentru transportul pe curse speciale. Trituro este, de asemenea, o mașină ex- traordinară și avem 14 asemenea auto- vehicule, iar, în rest, microbuze în confi- gurația 19+1”, a explicat Marius Cazacu.
Firma desfășoară transport de convenție în județul Ialomița, iar acest segment asigură aproximativ 30% din venituri. Transportul regulat interjude- țean asigură aproximativ 10% din cifra de afaceri și cel județean restul, adică aproximativ 45%.
Situația de incertitudine provocată de pandemia coronavirus este de aș-
teptat să producă efecte negative importante.
„Anul acesta, ne așteptăm la scă- deri importante în turism și abia la anul vom putea vorbi despre relansa- rea acestuia. Transportul județean trece, de asemenea, prin momente dificile, din punct de vedere al pro- fitabilității, în condițiile în care salariile
 58 .................................................................................................................................................. aprilie 2020
PIAȚĂ ȘI COMPANII
















































































   56   57   58   59   60