Page 34 - Revista ZIUA CARGO
P. 34

RENAULT TRUCKS
Primul camion electric
pentru șantier,
în acțiune
După ce a lansat, anterior, o gamă cuprinzătoare de camioane electrice destinate distribuției, Renault Trucks își continuă tranziția către un transport cu zero emisii și produce primul camion electric dedicat aprovizionării șantierelor.
   R enault Trucks și Grupul Noblet fac un important pas în direc- ția transporturilor cu zero emi- sii în utilizare. Producătorul de camioa- ne va livra un vehicul D Wide Z.E. 6×2 de 26 t, cu axă spate directoare, benă basculabilă și macara către specialis- tul din domeniul echipamentelor de construcții. Acest camion integral elec- tric este echipat cu un pachet de patru
baterii de 66 kWh.
Reducerea poluării fonice și a aerului în orașe
Datorită nivelului său redus de zgomot și absenței emisiilor, Renault Trucks D Wide Z.E. este perfect pen- tru aprovizionarea șantierelor, în spe- cial în medii urbane și peri-urbane.
Pe șantierele de construcții, maca- ralele și basculantele, care necesită
menținerea motorului în funcțiune, vor fi, acum, operate fără emisii de CO2 sau de zgomot. Confortul muncitorilor și calitatea vieții rezidenților locali vor fi, astfel, semnificativ îmbunătățite. Uti- lizarea camioanelor electrice pe șan- tier elimină de asemenea, una dintre problemele utilizării off-road, stârnirea prafului, fără necesitatea instalării unui sistem vertical de evacuare a gazelor de eșapament.
 CAMIOANE ȘI SERVICII
 34 .................................................................................................................................................. martie 2021






















































































   32   33   34   35   36