Page 35 - Revista ZIUA CARGO
P. 35

   Pentru aprovizionarea șantierelor, vehiculele din gama Renault Trucks Z.E. îndeplinesc cerințele de protecție a mediului din zonele urbane cu res- tricții de trafic.
Exact acest obiectiv, de „zero emisii în utilizare”, este cel pe care dorește să îl îndeplinească Noblet, o companie care dă spre închiriere echipamente și vehi- cule de construcții, cu șoferi. Compania deja vede în asta avantaje competitive. „Unii clienți din anumite orașe din zona Parisului, pentru anumite șantiere, vor fi gata să plătească mai mult pentru echi- pamente fără emisii de carbon și, mai presus de toate, silențioase. Mai mult decât atât, în Franța, beneficiem de amortizare suplimentară, ceea ce repre- zintă peste 10% din prețul de achiziție,” a explicat Laurent Galle, CEO al Noblet.
O autonomie perfect potrivită utilizării urbane și peri-urbane
Grupul Noblet a ales un D Wide Z.E. echipat cu patru pachete de bate- rii de 66kWh, care pot fi reîncărcate
în mai puțin de 10 ore, de la o priză de 22 kW, și în mai puțin de 2 ore, cu încărcare rapidă (150 kW).
Vehiculul, care va fi utilizat în regiu- nea extinsă a Parisului, poate fi reîn- cărcat cu ușurință în apropierea situri- lor operaționale sau la câteva stații din Paris, potrivite vehiculelor indus- triale. De exemplu, o reîncărcare par- țială, de o oră (22 kW), va asigura 15 până la 20 km suplimentari, făcând din electricitate tehnologia ideală pen- tru utilizarea urbană.
Despre Grupul Noblet
Grupul francez Noblet are 45 de ani de experiență în închirierea de echipamente și camioane de construc- ții. Pe parcursul timpului, grupul s-a afirmat ca furnizor de top de servicii pentru companiile de lucrări publice, de construcții și spații verzi. Se remar- că, în principal, pentru abordarea sa ecologică autentică și comprehensivă.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
martie 2021 .................................................................................................................................................. 35
 CAMIOANE ȘI SERVICII























































































   33   34   35   36   37