Page 25 - Revista ZIUA CARGO
P. 25

  Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses România:
„Piața a îmbrățișat noul Actros cu toate noutățile tehnologice propuse de acesta, iar confortul și siguranța șoferilor sunt aspecte foarte importante, atunci când vine vorba despre interesul clienților pentru echiparea camioanelor.”
 un trend crescător”, a declarat Valeriu Zaharia.
Nici termenul de livrare nu ridică probleme deosebite, în ciuda crizei semiconductorilor, care afectează piața auto la nivel mondial.
„Am obținut, recent, cote noi de pro- ducție și, astăzi, putem oferi termen de livrare de aproximativ cinci luni”, a pre- cizat CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses România.
Record pe segmentul second-hand
Vânzările TruckStore de camioane rulate, la nivel național, au crescut progresiv, în ultimii ani, atingând un record de aproape 800 de unități vân- dute, în 2020.
„Este cel mai mare volum pe care l-am livrat vreodată într-un an, pe acest segment, și rezultatul este cu atât mai important cu cât, în 2016, am vândut sub 400 de camioane. Iar dacă ne uităm la importul de camioane second-hand, piața este într-o continuă scădere, în ul- timii 3-4 ani. Când ne referim la piață, discutăm de camioane second-hand im- portate prima dată în România. Și asta pentru că avem o ofertă internă tot mai mare, în creștere, de la an la an. Ne pu- tem gândi, de exemplu, la vârful din 2016 pe achiziții de camioane noi, care, acum, au ajuns la momentul în care intră în piața de second-hand și își găsesc clienți în România”, a spus Valeriu Zaharia.
Cererea mare pentru vehicule ru- late ar putea duce, în perioada urmă- toare, la o majorare a prețurilor.
„Din a doua jumătate a anului tre- cut, am observat o scădere a stocu- rilor de camioane rulate, pe fondul unei creșteri a cererii, și simțim că este posibil să apară o ușoară creș- tere a prețurilor, în condițiile în care putem ajunge în situația de a avea comenzi peste volumul de camioane rulate existente în stoc. Principiul cererii și ofertei va regla lucrurile, însă noi credem că se poate ajunge la o creștere a prețurilor și în condițiile în care oferim o calitate superioară”, a declarat Valeriu Zaharia.
TruckStore a fost lansat, în Româ- nia, în iunie 2019, ca un proces de rebranding al diviziei de Autocamioane Rulate, ce are o istorie mult mai am- plă, în cadrul operațiunilor Mercedes- Benz, în țara noastră.
La nivel global, TruckStore este responsabil pentru comercializarea camioanelor rulate din cadrul Daimler Truck AG, cu un accent major pe mar- ca Mercedes-Benz, având 24 de lo- cații în 13 țări europene.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
 mai 2021 ...................................................................................................................................................... 25
 CAMIOANE ȘI SERVICII
PUBLICITATE


















































































   23   24   25   26   27