Page 40 - revista ZIUA CARGO
P. 40

Evoload
– un proiect „smart”
Apariția unei noi burse destinate transportului de marfă
se încadrează în tendința acestei perioade – dezvoltarea de soluții „smart”, care să asigure precizia și viteza tot mai necesare în piață.
  E voload, proiect dezvoltat de către un antreprenor român, se dorește a fi un pas înainte către o piață mai transparentă, în care cererea și oferta se întâlnesc în con-
textul tehnologiei actuale.
„Am dorit să fac o schimbare, pen-
tru că, în postura de expeditor, m-am lovit de o serie de probleme care pu- teau fi evitate – modul de trimitere a ofertei, comunicarea cu transporta- torii... Am realizat un altfel de bursă”, a precizat Răzvan Popa, dezvoltator bursa Evoload.
Platforma Evoload reprezintă o bursă care oferă, totodată, soluții de management, cu informații suficiente pentru a permite utilizatorilor confortul de a nu fi obligați să lucreze în paralel și cu alte aplicații, dar, în același timp, într-o formă destul de simplă pentru a fi ușor de utilizat.
„Cine sună primul” vs. „cea mai bună ofertă”
Atrage atenția modul în care ex- peditorul primește ofertele pentru măr- furile postate.
„Am lucrat ca dispecer privat și mi-a plăcut foarte mult această meserie. Însă un aspect care m-a frustrat foarte mult a fost cel legat de trimiterea ofertei.
Sunam și era permanent ton ocupat. Când, în final, răspundea cineva, cursa fusese deja dată. Chiar și în cazul unor relații strânse cu respectivul expeditor, care, în mod sigur, mi-ar fi dat mie cursa pe baza istoricului colaborării, ajungeam prea târziu. O bursă ar trebui să permită expeditorului să selecteze oferta cea mai bună, și nu doar cea mai rapidă. Practic, până acum, cel care posta marfa nu avea acces, în mod real, la toată oferta. Abia dacă accesa 10% din ofertă. Prin sistemul de ofertare asigurat de Evoload, toate ofertele pot fi vizua- lizate de către expeditor”, a precizat Răzvan Popa.
Transportatorul transmite, prin plat- formă, oferta de tarif, momentul în care poate ajunge la încărcare și mo- mentul estimat al descărcării. De ase- menea, transportatorul poate trans- mite și un mesaj.
 PIAȚĂ ȘI COMPANII
 40 ...................................................................................................................................................... iulie 2021



















































































   38   39   40   41   42