Page 33 - revista ZIUA CARGO
P. 33

 În ce măsură următoarele provocări afectează operațiunile companiei dumneavoastră?
 Paul Niță, președinte ARILOG:
„Pentru a câștiga cotă de piață, companiile trebuie să adopte digitalizarea. Astfel, eficiența este mult mai mare, iar experiența cu clienții semnificativ îmbunătățită. Este important ca digitalizarea
să fie percepută drept un instrument pentru creșterea performanței,
și nu o soluție, ceea ce face diferența între performanță peste nivelul pieței și aliniere constantă
la acesta.”
  Care sunt cele mai mari bariere, în procesul de digitalizare?
competitivă, la nivel intern și interna- țional, și un răspuns la provocările pentru următorii 3-5 ani. Există, de a- semenea, un interes pentru reconfi- gurarea și reorganizarea proceselor de business, care reprezintă o bază pentru creșterea vitezei de livrare și optimizarea costurilor”, afirmă Florin Lazăr, territory account manager, Zebra Technologies.
Provocările,
în următorii 3 ani
Optimizarea costurilor (67,65%), schimbările în comportamentul consu- matorului (59,80%) și digitalizarea pro- ceselor (56,86%) par a fi cele mai im- portante provocări pentru perioada următoare.
Proiecția pieței de logistică, pentru anul 2025
Schimbările în înalta tehnologie și în modelele operaționale reprezintă direcțiile principale pentru următorii ani. Restricțiile din orașe și creșterea numărului de livrări determină crearea exponențială a modelelor noi de „last mile delivery”, prin construirea de noi hub-uri în localități, cu operațiuni de cross-docking real.
Totodată, depozitele nu mai sunt atât de specializate, ci operatorii sunt forțați să reorganizeze operațiunile, pentru a deveni adevărate soluții pen- tru livrările în omnichannel.
Studiul realizat de ARILOG a fost trimis către 335 de persoane – direc- tori generali și directori de departa- mente ai companiilor din industriile de logistică și transport, producție (FMCG, auto, textile, ambalaje), construcții, pharma și retail. Eșantionul a fost de 103 respondenți. Cercetarea s-a desfă- șurat în perioada septembrie-noiem- brie 2022.
Material realizat pe baza informațiilor oferite de ARILOG
 Care credeți că vor fi provocările, în următorii 3 ani?
 martie 2023 .................................................................................................................................................. 33
 PIAȚĂ ȘI COMPANII
















































































   31   32   33   34   35