38% dintre angajatii Gebruder Weiss România, 5 ani vechime

Circa 38% dintre angajații Gebrüder Weiss România, jucător al pieței locale de transport și soluții logistice, au o vechime mai mare de 5 ani în cadrul organizatiei.

Potrivit reprezentantului companiei, 57% dintre angajatii companiei isi desfasoara activitatea in hub-ul Bucuresti, zona in care, de altfel, detine cele mai multe depozite din tara. 16% provin din filiala din Arad, iar Cluj-Napoca si Sibiu mai insumeaza cca. 15%.

In acest moment, Gebrüder Weiss Romania are 700 de angajati, compania marindu-si echipa de la an la an cu cca. 10%. Doar in ultimii 5 ani, au fost recrutate 210 persoane noi. Cea mai mare parte a personalului companiei, 60%, activeaza in zona de depozite, in timp ce 40% isi desfasoara activitatea in birouri.

Mai multe detalii despre structura de personal a companiei, dar si despre planurile privind angajatii, in comunicatul transmis ZIUA CARGO: 

Atitudinea colaborativă, comunicarea continuă și derularea de programe destinate angajaților fac din Gebrüder Weiss România, jucător al pieței locale de transport și soluții logistice, una dintre companiile de profil cu un grad de retenție a personalului de 25%, peste media pieței. 

„Atât local, cât și global, salariații a fost întotdeauna principala noastră resursă și ne-am dorit să investim permanent în retenția acestora și în programe care să le faciliteze ascensiunea în carieră. Datorită acestei politici, avem, în acest moment, un procent important de angajați cu mai mult de 5 ani în companie, în timp ce cca. 12% ne sunt alături de peste 10 ani”, a declarat Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

În acest moment, Gebrüder Weiss România are 700 de angajați, compania mărindu-și echipa de la an la an cu cca. 10%. Doar în ultimii 5 ani, au fost recrutate 210 persoane noi. Cea mai mare parte a personalului companiei, 60%, activează în zona de depozite, în timp ce 40% își desfășoară activitatea în birouri. 

Potrivit reprezentantului companiei, 57% dintre angajații companiei își desfășoară activitatea în hub-ul București, zonă în care, de altfel, deține cele mai multe depozite din țară. 16% provin din filiala din Arad, iar Cluj-Napoca și Sibiu mai însumează cca. 15%.

„Din dorința de a oferi angajaților cadrul de lucru de care au nevoie și care să îi motiveze, am investit permanent în dezvoltarea acestora. Considerăm că trainingurile au rolul de a pregăti salariații pentru sarcinile ce le sunt încredințate, și le oferă acestora încrederea necesară că să performeze corespunzător. De asemenea, programele de training și dezvoltare a carierei cresc atât productivitatea individuală, cât și pe cea la nivel de echipă”, a mai spus Viorel Leca. 

Potrivit afirmațiilor sale, acest lucru determină un grad gestionabil al rotației de personal, care se ridică la cca. 25%.

„Un alt aspect important este principiul de bază al companiei ce vizează promovarea din interior de fiecare dată când acest lucru este posibil, recrutarea externă fiind utilizată ca o opțiune secundară. Se oferă numeroase variante de instruire și pregătire, pentru ca angajații să simtă un sprijin constant al ambițiilor lor profesionale. Spre exemplu, pe partea de depozit, un posibil traseu al carierei poate porni de pe poziția de manipulant de mărfuri, ulterior angajatul poate obține o certificare ISCIR, urmând anumite cursuri al căror cost este suportat de companie, și avansa pe poziția de stivuitorist. Ulterior, în urma programelor de dezvoltare de abilități manageriale pe care le organizăm, poate ajunge să ocupe poziția de șef de echipă”, a exemplificat Viorel Leca. 

Potrivit afirmațiilor sale, cca. 50% dintre angajații ce ocupă poziții de top sau middle management au promovat intern, în decurs de 10-15 ani, ocupând anterior poziții care le-au oferit o perspectivă și o înțelegere extinsă asupra business-ului.

În ceea ce privește prinicipalele trenduri în sfera de resurse umane, Gebrüder Weiss România simte o tot mai mare provocare în găsirea personalului necesar. În ceea ce privește zona de depozite, compania vizează în special acea categorie de persoane care își dorește să plece peste granițe. 

„Avem deschiderea să angajăm și tineri, fără experiență și, de altfel, facem acest lucru. Ne bucurăm să vedem că tânăra generație este dornică să învețe și să evolueze, dând dovadă și de flexibilitate”, a încheiat Viorel Leca. 

Despre Gebrüder Weiss în România

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. 

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Ca parte din strategia digitală, Gebrüder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienții companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală. 

O data cu lansarea myGW în România și integrarea ETA în portal, clienții companiei au acces la toate informațiile relevante dintr-un singur cont, oricând și de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi). 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.