ADIENT TRIM Ploiești angajează absolvenți în sistem dual

ADIENT TRIM Ploiești angajează tineri prahoveni, absolvenți în sistem dual, de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

ADIENT TRIM Ploiești, lider în producția de tapițerii auto Premium și un promotor al învățământului dual în România, celebrează finalul de an școlar alături de 15 absolvenți ai clasei înființate în anul 2020, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”. Ceremonia de absolvire a elevilor s-a desfășurat în prezența părinților acestora, a reprezentanților ADIENT, ai Liceului Tehnologic Anghel Saligny și Inspectoratului Școlar Județean Prahova și specialiștilor în domeniul educației.

Carmen Bărbulescu, director de Resurse Umane la ADIENT TRIM Ploiești, a declarat: „Suntem încântați să întâmpinăm în echipa noastră tineri talentați care au obținut calificări de ‘Confecționer produse textile’ și ‘Mecanic utilaje și instalații în industrie’. Ei au demonstrat seriozitate, dorință de a învăța și o abordare profesionistă pe parcursul programului de formare. Suntem siguri că vor continua să se dezvolte și să aducă un aport valoros în cadrul companiei.”

Prof. Anca Niculae, directorul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, a subliniat importanța acestui parteneriat și a declarat: „Ne bucurăm să vedem rezultatele acestui proiect educațional de succes și să constatăm că absolvenții noștri au obținut locuri de muncă într-o companie stabilă precum ADIENT TRIM Ploiești. Acest parteneriat oferă elevilor noștri oportunități valoroase de formare profesională și pregătire într-un domeniu solicitat pe piața muncii.”

ADIENT TRIM Ploiești continuă să investească în dezvoltarea resurselor umane și să promoveze învățământul tehnic și practic în colaborare cu instituțiile de învățământ. Compania este dedicată furnizării de oportunități de carieră și dezvoltare profesională pentru tinerii absolvenți, contribuind astfel la dezvoltarea comunității locale și a industriei confecțiilor textile.

Colaborarea dintre ADIENT și Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiești a început, în 2018. Atunci, tinerii care finalizaseră învățământul gimnazial, s-au înscris în prima clasă în sistem dual. În 2020, a fost inaugurată o nouă clasă, ce oferă de această dată două calificări – Confecționer produse textile și Mecanic utilaje și instalații în industrie. După succesul înregistrat de primele două clase, ADIENT TRIM Ploiești a luat decizia să continue formarea profesioniștilor de mâine prin lansarea celei de a treia clase de învățământ dual, în 2022. 

Beneficiile oferite elevilor care aleg să studieze în sistem dual alături de ADIENT:

  • Pe parcursul celor 3 ani de studiu, elevii beneficiază de pregătire teoretică și practică alături de o echipă profesionistă, performantă și inovativă; 
  • Pe lângă bursa profesională acordată de stat, elevii primesc, în cadrul stagiilor de practică, și o susținere financiară acordată de ADIENT;
  • La finalul perioadei de școlarizare, primesc un Certificat de pregătire profesională de nivel 3 și beneficiază de un loc de muncă asigurat în cadrul companiei ADIENT TRIM Ploiești; 

În cadrul stagiilor de practică în fabrică, elevilor li se asigură transportul și o masă caldă pe zi, iar în funcție de performanța acestora primesc premii.

La ADIENT TRIM Ploiești construim un viitor durabil împreună, prin produse PREMIUM, tehnologii de TOP, încrederea în fiecare dintre noi și cu atenție față de resurse și mediu. De peste 19 ani, echipa ADIENT TRIM Ploiești îmbunătățește experiența unei lumi în mișcare, producând cu mândrie tapițerii Premium pentru cele mai importante mărci de mașini.

Compania ADIENT este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 5.800 de angajați și deține cinci unități de producție: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).

Despre Adient:

Adient (NYSE: ADNT) este lider global în scaune auto. Cu peste 70.000 de angajați în 30 de țări, Adient conduce peste 200 de unități de producție/ asamblare la nivel mondial. Producem și livrăm scaune auto pentru toți marii producători de echipamente originale. De la sisteme complete de scaune la componente individuale de spumă, huse și componente metalice, expertiza noastră acoperă fiecare pas din procesul de fabricație a scaunelor auto. Capacitățile noastre integrate, interne ne permit să ne dezvoltăm produsele de la etapa cercetare și proiectare până la cea de inginerie și fabricație – ajungând la milioane de vehicule anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.