Bucuresti: Bulevardul C-tin Brancoveanu, supralargit de la 3 la 6 benzi

 

Bulevardul C-tin Brancoveanu din Bucuresti a fost inaugurat, miercuri seara, de primarul general Sorin Oprescu, dupa lucrari de modernizare ce au presupus supralargirea de la 3 la 6 benzi de circulatie, dar si dupa ce constructorul a fost obligat sa remedieze, din 20 pana in 25 august, deficientele constatate de Comisia de receptie a PMB la terminarea lucrarilor.

Edilul-sef al Capitalei a ales inaugurarea la ora 22.00, pentru a nu perturba traficul rutier in zona. Acest lucru chiar nu mai conta, dupa ce masinile au circulat pe o singura banda pe sens (adica una de dus si una de intors), imediat dupa finalizarea lucrarilor, in urma cu o saptamana. Motivul este cat se poate de romanesc: comisia de receptie a Primariei Municipiului Bucuresti a constatat unele “deficiente”, iar constructorul a fost nevoit sa le remedieze, in termen de cinci zile.

Cum pe 25 august totul s-a terminat cu bine, putem enumera performantele realizate:

– supralargire de la 3 benzi la 6 benzi;

– 1.050 metri de canalizare;

– 7.000 mp de spatii verzi;

– iluminat stradal pe sensul proaspat realizat (dinspre str. Nitu Vasile spre str. Turnu Magurele) si pentru carosabil, si pentru trotuar;

– sistematizarea circulatiei prin marcaje si indicatoare;

– amenajare peisagistica.

Pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp, unde a functionat organzarea de santier, Primaria Capitalei a cerut constructorului sa realizeze un parc, la terminarea lucrarii. Spatiul verde are o fantana arteziana, bancute, alei si un foisor. Au fost amenajate si 500 de locuri in parcari tip alveola, metoda aleasa pentru a nu perturba traficul, inclusiv pe prima banda de circulatie. \”Dupa doi ani de zile, un tronson de 2,4 km este gata, cu 1.000 de metri de canalizare refacuta. Prezenta mea aici este motivata de faptul ca Strabag este singurul constructor care s-a gandit sa ofere locuitorilor si o zona verde, poate prea mica, dar cu o alta fata, in comparatie cu maidanul care era aici\”, a declarat Oprescu.

Lungimea totala a bulevardului C-tin Brancoveanu este de 2.400 m, iar latimea este acum de 21 m. Perioda de executie a lucrarilor a fost de doi ani, intre iulie 2008 – august 2010. Valoare investitiei este de 14.255.795 lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.