CE a impus taxele vamale provizorii la importurile de mașini electrice pe baterii din China

Comisia Europeană (CE) impune, timp de patru luni, taxele vamale provizorii la importurile de mașini electrice pe baterii din China.

Decizia a fost luată în 4 iulie, iar discuțiile cu China vor continua. 

„În 4 iulie, la nouă luni de la deschiderea unei investigații antisubvenție ex officio, Comisia Europeană a instituit taxe compensatorii provizorii la importurile de vehicule electrice pe bază de baterii (battery electric vehicles, BEV) din China. Pe baza investigației, Comisia a concluzionat că lanțul valoric al BEV din China beneficiază de subvenții neloiale, constituind o amenințare de prejudiciu economic pentru producătorii de BEV din UE. Investigația a examinat, de asemenea, consecințele și impactul probabil ale acestor măsuri asupra importatorilor, utilizatorilor și consumatorilor de BEV din UE”, a precizat Executivul comunitar.

Consultările cu guvernul chinez s-au intensificat în ultimele săptămâni, în urma unui schimb de opinii între vicepreședintele executiv Valdis Dombrovskis și ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao. „Contactele continuă la nivel tehnic în vederea găsirii unei soluții compatibile cu normele OMC, care să răspundă în mod adecvat preocupărilor exprimate de Uniunea Europeană. Orice rezultat negociat al investigației trebuie să fie eficace în abordarea formelor prejudiciabile de subvenționare identificate”, mai arată CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.