Consultanții Tarom la aprobarea, de către CE, a ajutorului de stat

PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, au acordat consultanță companiei aeriene Tarom și Ministerului Transporturilor, acționarul majoritar al acesteia, în toate etapele procesului de obținere a acordului Comisiei Europene – DG Competition pentru ajutorul de stat de salvare în valoare de 36,71 milioane euro.

Comisia Europeană a anunțat, în 24 februarie, că măsura acordării împrumutului de către statul român este compatibilă cu normele UE. Sprijinul financiar și va contribui la asigurarea prestării ordonate a serviciilor de transport aerian, protejându-se, astfel, interesul pasagerilor și menținerea conectivității regionale. 

Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România

„Felicit echipa integrată a PwC România și D&B David și Baias pentru această reușită care se datorează atât expertizei noastre în cazuri complexe de ajutor de stat, cât și colaborării excepționale cu reprezentanții Tarom, Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicării, Ministerului Finanțelor, Consiliului  Concurenței și Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

Sorin David

„Echipa PwC România și D&B David și Baias a participat în toate etapele acestui demers, de la efectuarea analizei de oportunitate, la identificarea ajutorului de stat ca fiind soluția capabilă să ducă la eficientizarea Tarom, până la elaborarea notificării către Comisia Europeană”, explică Sorin David, Partener coordonator D&B David și Baias. 

De asemenea, echipa a luat parte la procesul de prenotificare, asigurând coordonarea eficientă a tuturor părților implicate.

Adrian Șter

Având în vedere urgența obținerii lichidităților necesare pentru continuarea activității Tarom SA atât procesul de prenotificare, cât și cel de notificare s-au desfășurat extrem de rapid și au însemnat furnizarea în timp scurt a unor informații complexe privind o multitudine de aspecte juridice și financiare, precum și eforturi deosebite din partea tuturor celor implicați. Din acest motiv suntem mândri că ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană”, a declarat Adrian Șter, Partener D&B David și Baias și coordonator al practicii de concurență și ajutor de stat. 

PwC România și D&B David și Baias vor continua să acorde consultanță Tarom pe parcursul elaborării planului de restructurare și a procedurii de aprobare a ajutorului de stat de restructurare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.