GXO, primul acord multianual din industrie cu Agility Robotics

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), cel mai mare furnizor de logistică contractuală dedicată din lume, și Agility Robotics, creatorul robotului de manipulare mobil (MMR) biped Digit®, au semnat, în 28 iunie, un acord multianual pentru a începe implementarea Digit în operațiunile logistice ale GXO.

Acest acord, care urmează unui pilot proof-of-concept la sfârșitul anului 2023, este atât prima implementare comercială oficială a roboților umanoizi din industrie, cât și prima implementare Robots-as-a-Service (RaaS) a roboților umanoizi. 

„Ne bazăm pe succesul pilotului inovator de anul trecut cu Agility prin implementarea umanoizilor Digit complet operaționali într-un mediu de depozit real. Abordarea noastră de cercetare și dezvoltare este de a ne asocia cu dezvoltatori din întreaga lume pentru a-i ajuta să construiască și să valideze cazuri practice de utilizare care îmbunătățesc mediul de lucru pentru angajații noștri, optimizând în același timp operațiunile pentru clienții noștri. Agility împărtășește această filosofie, iar Digit este adăugarea perfectă pentru a lucra alături de oamenii noștri în centrul nostru de fulfillment. Suntem încântați să progresăm parteneriatul nostru prin această etapă critică”, a declarat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO.

Ca parte a acordului RaaS, GXO implementează roboții Digit și Agility Arc ™, platforma de automatizare în cloud a Agility pentru implementarea și gestionarea flotelor Digit. Digit este un robot multifuncțional, centrat pe om, creat pentru activități de logistică și proiectat să lucreze în siguranță în spații umane și să ajute la o varietate de sarcini repetitive. Agility Arc este conceput pentru a simplifica ciclul de viață al implementării, de la cartografierea spațiilor și definirea fluxului de lucru până la gestionarea operațională și depanarea.

În cadrul amplasamentului SPANX, soluțiile Agility se integrează cu automatizarea existentă, inclusiv cu roboții mobili autonomi (AMR). Extinzând pilotul de anul trecut, roboții Digit ajută la sarcinile repetitive, cum ar fi mutarea containerelor din cobots și plasarea lor pe transportoare, toate orchestrate prin Agility Arc. În cadrul acordului RaaS, companiile vor continua să exploreze cazuri de utilizare suplimentare și să extindă utilizarea Digit pentru a satisface cererea pe parcursul implementării.

„Vor exista multe premiere pe piața roboților umanoizi în anii următori, dar sunt extrem de mândră de faptul că Agility este prima organizație care a implementat roboți umanoizi reali la sediul unui client, generând venituri și rezolvând probleme de afaceri reale. Agility s-a concentrat întotdeauna pe singurul parametru care contează – furnizarea de valoare clienților noștri prin punerea Digit la lucru, iar această implementare de referință ridică ștacheta pentru întreaga industrie”, a declarat Peggy Johnson, CEO, Agility Robotics.

Revista Supply & Demand Chain Executive (SDCE) a recunoscut recent GXO drept câștigătorul general al premiilor 2024 Top Supply Chain Projects pentru proiectul său pilot inovator cu Digit.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.