Prima anvelopă Nokian Tyres, în fabrica din Oradea

Compania Nokian Tyres a produs, pe 1 iulie, prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea.

Producția la scară comercială va începe, în prima parte a anului 2025, iar după inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie, ca prima unitate de producție din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2.„ Pe lângă statutul de reper în industrie, fabrica propune și o abordare holistică a sustenabilității, ce include utilizarea energiei electrice provenind exclusiv din surse curate și procese automatizate, cu înaltă eficiență energetică. În plus, fabrica va adopta și standarde foarte riguroase privind deșeurile ce ajung la groapa de gunoi, la fel ca celelalte unități Nokian Tyres din Finlanda și Statele Unite ale Americii”, au transmis reprezentanții companiei.

Construirea fabricii a început, în mai 2023, iar încă de anul trecut se derulează și o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. În 2023 și 2024 au fost selectați atât candidați pentru zona de producție, cât și pentru roluri administrative și de conducere. Echipa de lansare, formată din 60 de specialiști, coordonează creșterea etapizată a capacității de producție și a beneficiat de un stagiu de formare la fabrica Nokian Tyres din Finlanda, pe parcursul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. La rândul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri”, spune Susanna Tusa, director general și vicepreședinte al Nokian Tyres Romania Operations.

După ce va deveni operațională, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope, cu potențial de creștere în viitor, iar suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 mp. Valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de euro. Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa Centrală, grație localizării strategice, în proximitatea clienților din această regiune.

Snowproof 2, simbol al aniversării a 90 de ani de la invenția anvelopelor de iarnă

Prima anvelopă produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2, o anvelopă de iarnă fără crampoane special concepută pentru șoferii de autoturisme din Europa Centrală. Prin acest produs premium, compania marchează aniversarea a 90 de ani de la una dintre cele mai importante inovații ale sale (anvelopa de iarnă) precum și deceniile de tradiție în a face călătoriile mai sigure, în întreaga lume.

„Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarnă, în 1934. Nu puteam sărbători mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment, decât fabricând unul dintre produsele noastre emblematice, în cea mai nouă fabrică a noastră. Scopul nostru este să facem lumea mai sigură reinventând continuu anvelopele și modul în care acestea sunt realizate. Așa am procedat de-a lungul anilor, anvelopă cu anvelopă și așa vom face și în fabrica din Oradea”, adaugă Susanna Tusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.