S-a lansat Translogjobs, platforma de angajare în transport și logistică

A fost lansată Translogjobs.ro, prima platformă din România dedicată exclusiv anunțurilor de angajare în transport și logistică, creată pentru a răspunde nevoilor specifice ale acestei industrii, cu promisiunea de a optimiza procesul de recrutare și a facilita întâlnirea dintre angajatori și candidați.

Peste 50% dintre companiile din domeniul transportului și logisticii și-au găsit candidații potriviți, din primele două săptămâni de la publicarea anunțului de angajare.

Ciprian Coroian, fondatorul Translogjobs.ro, are o expertiză vastă în domeniul transporturilor și logisticii și a identificat o problemă majoră: lipsa unei soluții centralizate pentru postarea anunțurilor de angajare în acest sector. „Am observat că industria transporturilor și logisticii avea nevoie de o platformă dedicată, unde companiile pot
posta toate locurile de muncă într-un singur loc și unde candidații calificați sau cei interesați de o carieră în acest domeniu să găsească ușor oportunități”, a explicat el.

Nevoie acută de personal în industria transporturilor, chiar dacă salariile sunt foarte atractive

Industria se confruntă de mai mulți ani cu lipsa de personal și, mai mult decât atât, cu probleme legate de retenția și viteza de rotație a acestuia. Cea mai mare problemă este cea a șoferilor, dar și partea de logistică se confruntă cu astfel de probleme, chiar dacă  salariile sunt extrem de atractive. Un șofer profesionist poate câștiga între 1.700 și 3.500 de euro, iar în funcție de specificitatea transportului salariile pot fi chiar mai mari.

În 2023, România a înregistrat 27,000 de locuri de muncă neocupate doar în segmentul șoferilor, iar la nivel european deficitul a fost de 220,000 de locuri de muncă, reprezentând 7% din totalul posturilor disponibile.

Previziunile pentru 2024 indică o creștere a acestui procent la 11%. Translogjobs.ro își propune să dezvolte produse care sa atragă mai mulți tineri în industrie și să ofere oportunități profesionale valoroase, contribuind astfel la reducerea deficitului de
personal.

„Dorim să aducem cât mai mulți tineri în industrie. Este nevoie de ei, iar lucrul în domeniu, indiferent de postul ocupat oferă foarte multă satisfacție. În acest sens, avem în vedere dezvoltarea unor produse specifice pentru a-i atrage să înceapă o carieră în transport
sau logistică”, afirmă Ciprian Coroian, fondatorul Translogjobs.ro.

Investiția inițială: 20,000 de euro

Dezvoltarea Translogjobs.ro a durat aproximativ 7 luni și a implicat o investiție inițială de 20,000 de euro, cu o estimare finală de 55,000-60,000 de euro. „Am bugetat inițial 15,000 de euro, dar costurile au crescut odată cu dezvoltarea funcționalităților suplimentare. Prioritatea noastră este ca utilizatorii să înceapă să folosească platforma, iar noi vom continua să adăugăm noi facilități”, a adăugat Ciprian Coroian.

Ciprian Coroian

Platforma este extrem de ușor de utilizat, atât pentru candidați, cât și pentru companii. „Am dezvoltat funcționalități care facilitează accesul rapid la locurile de muncă dorite. Utilizatorii își pot seta profilul ca «looking 4 opportunities» atunci când sunt în căutarea unui nou loc de muncă. În acest mod, companiile cu joburi active pe platformă pot vedea
datele lor de contact și pot lua legătura direct cu ei. Le solicităm, de asemenea, să ne informeze despre interesele lor pe platformă (precizând categoriile de locuri de muncă pe care le caută), astfel încât să le putem recomanda locuri de muncă relevante. Desigur, aceste setări pot fi modificate oricând, în funcție de preferințele lor,, – a afirmat Ciprian
Coroian.

Pentru companiile care au anunțuri active pe platformă, pe lângă posibilitatea de a căuta candidați și accesul la datele celor care și-au setat profilul ca „looking 4 opportunities”, oferim opțiunea de a invita candidații potriviți să aplice la joburile lor. De asemenea, companiile pot publica anunțuri cu numărul de telefon vizibil, pentru a putea fi contactate direct, eliminând astfel necesitatea selecției inițiale a CV-urilor.

Obiective pentru primul an

Pentru primul an, Translogjobs.ro își propune să atingă 1,500 de utilizatori candidați și să înregistreze 100 de anunțuri noi lunar în următoarele 3 luni, cu un obiectiv final de peste 3,000 de utilizatori și 500 de companii înscrise până la sfârșitul anului. În prezent, pe
platformă sunt activi peste 700 de candidați, care sunt în căutarea unei oportunități de lucru. „Dorim ca utilizatorii să descopere utilitatea platformei noastre și să beneficieze de facilitățile dezvoltate atât pentru candidați, cât și pentru angajatori,” a declarat fondatorul.
Translogjobs.ro va continua să se extindă, planificând implementarea tuturor funcționalităților până la sfârșitul verii și lansarea unei aplicații mobile în trimestrul al patrulea al anului 2024. „Toate eforturile noastre sunt dedicate îmbunătățirii continue a platformei pentru a fi de un real folos utilizatorilor noștri”, a concluzionat fondatorul.

Ciprian Coroian este inginer de profesie. Are peste 12 ani de experiență în industria transporturilor. Acesta a ocupat diverse funcții în companii din România și din străinătate, de la șofer până la manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.