Un autocar romanesc s-a ciocnit cu un camion sloven in Ungaria: 6 morti

 

Sase persoane au murit si 23 au fost ranite dupa ce un autocar romanesc s-a ciocnit frontal, marti dimineata, cu un camion inmatriculat in Slovenia, pe autostrada M70 din Ungaria. Doi soferi si doi pasageri ai autocarului, dar si soferul camionului sloven au decedat pe loc.

 

Se pare ca aceasta coliziune s-a produs dupa ce autocarul a virat spre banda opusa, a declarat seful politiei locale Janos Tiborcz pentru reporteri. Ranitii au fost transportati la un spital din Nagykanizsa. Potrivit Ministerului Transporturilor, pasagerii care au scapat nevatamati au fost condusi la un centru civic din Csornyefolde, iar misiunea diplomatica a Romaniei de la Budapesta a fost contactata in legatura cu accidentul. Diplomatul roman din Ungaria Ioan Bencze a declarat telefonic pentru MTI ca a vizitat victimele accidentului la spital si le-a multumit autoritatilor ungare pentru operatiunile de salvare si tratamentul acordat ranitilor.

Autocarul Atlassib implicat in accident avea ca destinatie Spania. Reprezentantii Atlassib sustin ca autocarul avea toate verificarile la zi si starea lui tehnica era buna. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.