Aeroportul Internaţional Timişoara, în clasamentul raportului ACI Europe pe 2015

Raportul Airports Council International – Europe (asociaţie profesională internaţională a aeroporturilor) a publicat date statistice privind traficul aerian pe anul 2015, incluzând zborurile de aviaţie civilă de pasageri din Europa.

Aeroporturile sunt împărţite funcţie de numărul de pasageri operaţi, astfel: grupul 1 – număr de pasageri ce depăşeşte 25 milioane pe an; grupul 2 – număr de pasageri cuprins între 10 şi 25 milioane pe an; grupul 3 – număr de pasageri cuprins între 5 şi 10 milioane pe an; grupul 4 – număr de pasageri mai mic de 5 milioane pe an.

Conform raportului ACI Europe pe anul 2015, traficul aerian pe aeroporturile din Europa a crescut cu 5,2% faţă de anul precedent. În grupul 4 al clasamentului realizat în urma raportului ACI Europe, Aeroportul Internaţional Timişoara, a înregistrat o creştere de 25,8% faţă de anul 2014 şi se clasează astfel pe locul 5 (pe aceeaşi poziţie cu aeroportul din Cluj). Pe prima poziţie la această categorie se află aeroportul Ohrid, Macedonia (+53,3%).

Aeroporturile care s-au clasat pe prima poziţie la celelalte trei categorii sunt: Milan Bergamo (+18.6%) – grupul 3,  Istanbul SAW (+19.7%) – grupul 2, Madrid-Barajas (+12.0%) – grupul 1.

“2015 a fost un an bun în ceea ce priveşte traficul aerian de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara şi ne propunem ca în fiecare an să înregistrăm creşteri semnificative a numărului de pasageri. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv susţinem demersuri permanente pentru introducerea de noi destinaţii şi mărirea frecvenţei de operare a zborurilor existente, concomitent şi cu lucrări de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pasageri ca o consecinţă a previziunilor de creştere a traficului de pasageri. Această creştere a numărului de pasageri se completează cu indicatorul creşterii volumului de marfă, care în 2015 a fost cu 35% mai mare faţă de anul 2014”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.