Airline Management Solution preia Blue Air

Compania Airline Management Solution, un start up cu acţionariat româno-belgian, a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzacţiei cifrându-se la 30 milioane euro. Oferta declarată câştigătoare constă într-un avans de 6 milioane lei şi garanţii bancare suplimentare de 5 milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral. Firma Airline Management Solutions SRL are în acţionariat exclusiv specialişti în aviaţie, cu experienţă în domeniu şi management orientat către dezvoltarea zborurilor în regim smart flying. Oferta trebuie aprobată de creditori şi acţionari înainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligaţii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate în principal de obligaţia de a transporta pasagerii care au achiziţionat bilete în avans şi de alte câteva creanţe. Obiectul tranzacţiei îl fac activele necorporale ale societăţii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale şi participaţiile la Blue Aero SRL şi la Ingragroup SRL.

„Este o tranzacţie prin care s-a asigurat continuitatea unei companii româneşti cu 520 de salariaţi şi cu 276.000 de pasageri care şi-au achiziţionat deja biletele şi  urmează să zboare în condiţii de perfectă siguranţă în perioada următoare. Cei pe care i-am desemnat câştigători mai au de îndeplinit 3 condiţii. De fapt, noi mai avem de îndeplinit 3 acorduri exprese. Acordul expres al ANAF, care are gaj pe fondul de comerţ, se valorifică prin această procedură, prin acest business-transfer. Documentaţia pentru obţinerea acestei aprobări exprese va fi gata luni şi sperăm ca în cel mai scurt timp să avem un răspuns favorabil din partea organului fiscal”, a declarat, vineri, Andrei Cionca, manager al Casei de Insolvenţă Transilvania în Proiectul Romstrade.

Anunţul de scoatere la vânzare a companiei Blue Air a fost făcut în 11 aprilie 2013. Într-o primă etapă a procedurii de vânzare, echipa de negociere coordonată de Casa de Insolvenţă Transilvania a atras 12 investitori interesaţi. Dintre scrisorile de intenţie depuse, 9 au fost considerate eligibile. După evaluare şi analiza ofertelor, în cursa pentru Blue Air au mai rămas 3 investitori. Dintre aceştia doar unul a depus garanţia solicitată de Comisia de vânzare – Airline Management Solutions SRL. Compania declarată câştigătoare urmează a fi validată de acţionarii şi creditorii companiei.

Amintim că Blue Air îi aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, aflat în arest preventiv din 2 decembrie 2012, pentru 7 infracţiuni – toate în formă continuată -, printre care deturnare de fonduri europene primite pentru construirea segmentului de autostradă Nădlac-Arad. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.