Grădiniţe de vară în Bucureşti

Primăria Sectorului 1 şi cea a Sectorului 6 din Bucureşti vin în sprijinul părinţilor menţinând deschisă în lunile iulie şi august grădiniţe cu program prelungit. În Sectorul 1 acest lucru se întâmplă pentru al şaselea an consecutiv, programul fiind lansat în 2009.

În Sectorul 6:

Este descjosă Grădiniţa nr. 217, situată în str. Bucşeneşti nr. 20 (Cartierul Drumul Taberei). Până în prezent au fost înscrişi 360 de copii.

Programul este zilnic între orele 8.00 şi 17.30 şi organizat special pentru vacanţa mare: copiii vor învăţa lucruri noi dar se vor bucura şi de joacă şi de activităţi recreative concepute special pentru ei.

În Sectorul 1:

Sunt deschise două locații ale Grădiniței nr. 206 – cea de pe Str. Constantin Dissescu nr. 37 și cea de pe Str. Dobrogeanu Gherea nr. 156.

La acest program extrașcolar s-au înscris aproximativ 200 de copii din Sectorul 1, dar şi din alte sectoare ale Capitalei. Până pe 31 august, micuții vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă, beneficiind de un program complex de educație.

“Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, în Sectorul 1 am creat o ofertă completă şi atractivă. Primăria Sectorului 1 a investit nu numai în consolidarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, ci şi în derularea a numeroase programe dedicate elevilor şi preşcolarilor. Amenajarea de centre after-school,  programul Grădiniţa de vacanță sau diverse programe extraşcolare sunt numai câteva dintre componentele ofertei educaţionale pe care am implementat-o în ultimii ani în unităţile de învăţământ din această zonă administrativă”, afirmă Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1.

Programul este de luni până vineri, între orele 08.00 şi 18.00.

În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care au activități variate, bazându-se pe cele din curriculum: învață să deseneze, să picteze, să modeleze și fac plimbări în parc.

Noutatea acestui an o reprezintă două ateliere tematice care se vor desfășura zilnic:

– atelierul de pictură – „Suflet, culoare, cuvânt” – desfășurat sub îndrumarea artistului plastic Maria Iosub

– cursul de dezvoltare senzorială a copiilor în grădiniță, dezvoltare perceptivă și a inteligenței lor emoționale – ”Drumul de la copil-părinte, copil-educator la părinte-copil-educator”.

Cursurile de dezvoltare personală sunt susținute de psihologul Alma Stoianovici.

Copiii care au urmat în timpul anului școlar cursurile Grădiniței nr. 206 și continuă educația pe perioada verii au participat deja la aceste ateliere de lucru. De aceea, părinții copiilor din alte grădinițe bucureștene care și-au înscris micuții la grădinița de vacanță sunt încurajați să opteze pentru cele două ateliere.

De asemenea, copiii pot fi înscriși la cursuri optional de de engleză, germană și la cursuri de dans sportiv.

Copiilor li se asigură şi asistenţă medicală, cele două locații fiind dotate cu cabinete medicale.

Taxa pentru programul Grădiniţa de vară este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.