35 de şoferi lăsaţi pietoni, sâmbătă noaptea în Bucureşti

Brigada Rutieră a Capitalei a continuat şi sâmbătă noaptea controalele în trafic, după ce vineri noaptea au fost lăsaţi fără carnet 41 de şoferi şi a amendat 410 prinşi în neregulă. De data aceasta, numărul celor rămaşi pietoni este mai mic, respectiv 35, dar cel al amenzilor, mai mare, respectiv 660, în valoare totală de 243.890 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind regimul circulaţiei rutiere şi a activităţilor de taximetrie, a prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, încălcarea unor norme de convieţuire socială, cât şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Poliţiei Capitalei, din cele 616 amenzi, 22 au fost aplicate şoferilor prinşi băuţi la volan, iar 63 taximetriştilor, pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003.

Totodată, dintre cei 35 de şoferi care au rămas fără permise de conducere pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 4 sunt taximetrişti.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul circulaţiei, iar 35 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în 11 cazuri fiind vorba despre pentru defecţiuni tehnice la autoturisme care efectuau transport persoane în regim taxi.

Ee-a lungul nopţii au fost instituite 30 de filtre rutiere, prin care au fost verificate peste 1.200 de autovehicule.

Razie în cluburi

În paralel, ofiţerii şi agenţii Poliţiei Capitalei au verificat 18 de unităţi comerciale (printre care şi cluburi) şi 12 obiective asigurate cu pază şi au confiscat bunuri în valoare de peste 14.000 lei.

Au fost constatate 17 infracţiuni prin care erau încălcate prevederile Codului Penal şi a legilor privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri.

Semnificativ este faptul că 21 din totalul celor 29 de infracţiuni – inclusiv cele la regimul rutier – au fost constatate în flagrant.

Pentru a doua noapte consecutiv, poliţiştii bucureşteni au fost sprijiniţi de cei de la Inspectoratele Judeţene de Poliţie Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa, alături de Secţia de Poliţie Autostrăzi şi sub coordonarea Poliţiei Române. În total, au acţionat 500 de oameni de ordine.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.