Şova i-a zburat de la TAROM pe administratorii puşi de Mănescu. Vezi noii membri ai CA

Astăzi au fost revocaţi din funcție 4 dintre cei 7 membri ai Consiliului de Administrație (CA) al TAROM, prin decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a companiei. Toţi fuseseră instalaţi în timpul mandatului de ministru al Ramonei Mănescu şi, iată, au rezistat numai 6 luni, în clasicul stil românesc. Ceilalţi membri ai CA, puşi în timpul lui Relu Fenechiu, au fost revocaţi în bloc la data de 4 noiembrie 2013. Pe modelul Ponta, operaţiunea de astăzi a avut loc exact când ministrul Dan Şova este plecat la o reuniune la Atena, în domeniul maritim. 

În noiembrie 2013 au fost numiţi 6 membri în noul CA, iar februarie 2014, alţii doi: Constantin Sebeşanu, un apropiat al omului de afaceri Puiu Popoviciu, şi Ovidiu Artopolescu, un membru în board-ul CFR SA şi Transelectrica.

Cei revocaţi astăzi sunt membri PNL sau susţinuţi de liberali:

  • Manuel Donescu (vicepreședintele CA) – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce fusese secretar de stat la Ministerul Economiei – numit în noiembrie
  • Florin Luca – strategic în domeniul bancar – numit în noiembrie
  • Constantin Sebeşanu
  • Ovidiu Artopolescu.

Bogdan Speteanu, CEO BCR Leasing – numit în noiembrie, s-a retras singur în martie.

În CA au rămas cei susţinuţi de PSD: Dante Stein (președintele CA) – fost consilier al prim-ministrului Victor Ponta și Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Aşadar, refacerea USL după alegerile europarlamentare este doar o poveste rostită la televizor de premierul Victor Ponta în timp ce îi zboară pe liberali din toate posturile de conducere în care au mai rămas. 

Culmea este că TAROM a avut anul trecut rezultate bune şi cu primul CA, şi cu al doilea. Astfel, compania şi-a redus pierderile cu 100 de milioane de lei faţă de 2012 (când s-au cifrat la 232 mil lei), încheind 2013 cu pierderi de circa 130 mil lei, potrivit declaraţiilor managerului Christian Heinzmann, făcute cotidianului PUTEREA.

În ciuda acestui fapt, în presă au apărut din nou informaţii privind debarcarea lui Heinzmann de la conducerea societăţii, dar până acum acestea nu au fost confirmate.

Cine sunt noii membri ai CA

Noii membri ai CA (pe lângă Stein şi Filipescu), potrivit datelor publicate astăzi pe site-ul TAROM:

  • Iulian Matache (secretar de stat în Ministerul Transporturilor)
  • Gabriel Dumitraşcu (directorul Direcţiei de Privatizări din Departamentul pentru Energie)
  • Radu Mihai Fleanţă (pilot Tarom)
  • Toma-Dorin Cîmpeanu (fost secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională)
  • Dan Valeriu Andrei (fost director în cadrul Ministerului Transporturilor, pe segmentul aviaţiei).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.