Trenuri anulate în perioada 23 – 25 ianuarie

CFR Călători anulează circulaţia unor trenuri şi în perioada 23 – 25 ianuarie, din cauza gerului, iar unele garnituri mai înregistrează întârzieri la sosire/plecare.

Pentru perioada 23-25 ianuarie, din cele peste 1200 de trenuri/zi ale CFR Călători, vor fi anulate trenurile din anexă, care reprezintă  aproximativ 1% din numărul total de trenuri care circulă în fiecare zi.

trenuri anulate 23

trenuri anulate 24

trenuri anulate 25

Traficul de pasageri este preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice. 

Anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, şi au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcţionare.

Pe secţia Slobozia Veche – Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice şi locomotive diesel hidraulice.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile anulate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor / călătoriilor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pewww.cfrcalatori.ro.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenție sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi li se acordă asistenţa necesară.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile de temperaturi foarte scăzute, recomandăm pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel: la telefon 021/9521,  la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice – https://www.cfrcalatori.ro/148; informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul https://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului https://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.