Vama Giurgiu-Ruse a fost redeschisă

vama-zapada-iarnaVama Giurgiu – Ruse a fost deschisă autovehiculelor sâmbătă după-amiază, după ce autorităţile de frontieră bulgare au ridicat restricţiile de circulaţie impuse din cauza căderilor masive de zăpadă.

În nordul Bulgariei sunt, la fel ca în sud-estul României, drumuri înzăpezite şi restricţii auto, astfel că zeci de tiruri au fost oprite la Vama Giurgiu, fie înainte, fie după ieşirea din România.

Mai întâi, TIR-urile au aşteptat ore întregi să fie permisă circulaţia pe Podul Prieteniei de la Giurgiu din partea autorităților române, care au împărțit autocamioanele în mai multe zone de aşteptare. Apoi, şoferii au aflat că la bulgari e mult mai rău şi ar putea aştepta cu zilele.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispus măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi mărirea numărului arterelor de control, până la capacitatea maximă a fiecărui punct de frontieră, în vederea micşorării timpilor de aşteptare, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră vor colabora în permanenţă cu autorităţile statului vecin în vederea fluidizării traficului, a precizat ITPF Giurgiu, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Meteorologii bulgari au emis și ei Cod Galben de temperaturi scăzute pe întreg teritoriul ţării, la fel ca specialiștii din România.

A fost emis avertisment de vânt puternic în: Vidin, Montana, Vratsa, Kirjali, Haskovo, Iambol, Sliven, Varna, Burgas, Dobrici.

Sunt în vigoare restricţii de deplasare pentru automobilele particulare, în aşteaptarea de noi ninsori în zona de est a țării vecine.

Și în România este Cod Galben de ger extrem, pentru 3 zile: 7, 8 și 9 ianuarie, însă temperaturile cu peste 10 grade mai scăzute decât media normală pentru această perioadă se vor menține până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 și -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 și -15 grade în următoarele trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.