Afacerile din retail au crescut cu 4,8% în aprilie

Volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în luna aprilie cu 4,8%, ca serie brută, faţă de aprilie 2016, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ca serie  ajustată  în  funcţie  de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de sezonalitate, afacerile din retail au crescut cu 6,1%.

Avansul s-a datorat vânzărilor de produse nealimentare (+8,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,1%.

În luna aprilie 2017, faţă de luna martie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 2,6% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.