Școlile rămân închise în București toată săptămâna

Școlile și grădinițele rămân închise în București toată săptămâna, din cauza ninsorilor, viscolului și gerului, a anunțat în 27 februarie primarul general Gabriela Firea.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Inițial, Primăria Capitalei anunțase că unitățile de învățământ vor fi închise doar în primele două zile ale acestei săptămâni, decizie contestată de multă lume pe motiv că oamenii nu au cu cine să-și lase copiii acasă.

“Îi înțeleg pe părinți, dar îi rog să găsească soluții în familie, între cunoscuți, dar să nu îi lase pe copii în viscol, în ger. Cred că este o măsură legală și responsabilă. Pentru cazurile în care o familie nu găsește o soluție, venim în ajutor la numărul nostru verde și primăria generală prin DGASPC și primăriile de sector vor găsi soluții pentru aceste situații punctuale în care părinții nu au găsit pe nimeni să supravegheze copiii. După cum transmite ANM, lucrurile nu arată bine toată săptămâna, va fi în continuare ger”, a declarat primarul general, la ședința Comandamentului de iarnă.

Firea a dat asigurări că toate unitățile de învățământ de stat se vor redeschide în cursul zilei de luni, 5 martie.

Ea aprecizat că rădinițele și școlile private decid fiecare în parte dacă rămân închise în cursul acestei săptămâni.

Școli și grădinițe închise în 8 județe

Ministerul educației a anunțat că toate școlile și grădinițele sunt închise în 27 și 28 februarie în județele Brăila și Olt, Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman.

Tot marți, 27 februarie, nu se organizează activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.